annons

RECEPTSCANDIC

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen både vad det gäller miljömässig och social hållbarhet. Nu tar Scandic ytterligare ett hållbarhetssteg och nu lanseras ett antal drinkar på ingredienser som tagits tillvara från hotellfrukosten. Drinkarna som tagits fram av barteamet på Haymarket by Scandic finns på samtliga Scandichotell från och med 21 juni.

Scandic har sedan tidigare genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat har man tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Nu lanserar Scandic ett antal hållbara drinkar där råvaror från hotellfrukosten tagits till vara på. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

– Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. Nu har de satt ihop ett antal drinkar som kommer lanseras på samtliga Scandichotell i slutet av juni. Samtliga av de nya drinkarna är dessutom till största del ekologiska.

Foto-pressbild

Haymarket by Scandic delar med sig av ett av sina favoritrecept för en uppiggande cold brew Ecospresso innehållandes bland annat kaffesump.

Ingredienser
  

Ecospresso

  • 3 cl Koskenkorva Organic Vodka
  • 2 cl Koskenkorva Organic Vodka kaffesumplikör
  • 7 cl Kaffesump coldbrew
  • 2 stänk The bitter truth Xocolatl

Så gör du din egen kaffesumplikör:

  • 20 cl Koskenkorva
  • 200 g Kaffesump
  • 12 cl Sockerlag smaksatt med vanilj och kardemumma

Så gör du din egen cold brew:

  • 500 g Kaffesump
  • 70 cl vatten

Instruktioner
 

Ecospresso

  • Till slut toppa med Amarula Spice-skum och flingsalt.

Kaffesumplikör

  • Låt stå i 24h, sila sedan av och häll upp i flaska.

Cold brew

  • Låt stå i 24h, rör om, och låt stå i 12h, sila av och häll över i flaska.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.