annons

Keyyo visar hur du gör succé med din macka på Instagram
Foto: Pågen

Så gör du succé med din macka på Instagram

Sociala medier flödar av vackra och inspirerande matbilder. Men hur lyckas du egentligen skapa din egen ”likeraket” på Instagram? Det visar Keyyo i det fjärde avsnittet av Pågens YouTube-serie Mer än en macka.

Sociala medier flödar av vackra och inspirerande matbilder. Men hur lyckas du egentligen skapa din egen ”likeraket” på Instagram? Det visar Keyyo i det fjärde avsnittet av Pågens YouTube-serie Mer än en macka.

Enligt en undersökning från Pågen lägger var tionde svensk upp egna matbilder på sociala medier minst en gång i veckan och flitigast är svenskar mellan 18–29 år1. Men vad är egentligen framgångsreceptet för en lyckad ”likeraket” på Instagram? Det har influencern Kristina ”Keyyo” Pertushina stenkoll på. I det fjärde avsnittet av Pågens YouTube-serie Mer än en macka visar hon hur du skapar en sociala medier succé och hovar in likes.

– Livet handlar faktiskt inte bara om antalet följare… det handlar såklart om antalet likes, skojar Kristina ”Keyyo” Petrushina.

I avsnittet möter den traditionella Instagramfavoriten med avokado och pocherat ägg Keyyos egna storfavorit falukorvsmackan. Frågan är vilken av mackorna som vinner ”liketävlingen”?! Recepten på båda mackorna finner du nedan och högupplösta bilder här.

För att se hur det gick till när Keyyo tillagade mackorna klickar du här. Där kan du även se tidigare avsnitt, bland annat med kändiskocken Zeina Mourtada som började sin karriär på sociala medier. I avsnittet gör hon en smarrig kebabsmörgåstårta som konkurrerar ut det klassiska fredagsmyset.

Fem tips på hur du lyckas skapa din egen ”likeraket”
• Vacker ljussättning är nyckeln till lyckade bilder. Ta vara på det naturliga ljuset och låt det gärna belysa maten från sidan eller bakifrån.
• Boosta dina bilder med färger genom att inkludera färggranna detaljer. Färger fångar uppmärksamhet och gör så att bilderna står ut i Instagram flödet.
• Lek med olika vinklar och provfota för att se vad som gör sig finast på bild.
• Använd rekvisita som passar in med maten. Genom att bygga en fin miljö runtomkring förhöjer du helhetsintrycket av dina bilder.
• Var inte rädd för att möblera om på bordet. Prova dig fram och arrangera om så att dina bilder blir så bra som möjligt.

Keyyos favoritmacka med falukorv och stekt ägg
Den klassiska Instamackan

1 Pågen – Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 1–3 mars har sammanlagt 2063 intervjuer genomförts bland svenska män och kvinnor 18+ år.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.