Parallel Lines
Foto: Diageo

Parallel Lines

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Svårighetsgrad: lätt
Verktyg: shaker & strainer
Glas: champagneglas
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 3 cl Singleton 18
  • 2 cl citronjuice
  • 2 cl ananas & grönt te
  • mousserande vin

Instruktioner
 

  • Häll alla ingredienser utom bubblet i en shakertillsammans med is, skaka och sila upp i ett champagneglas.  Toppa med champagne, cava eller prosecco.

Sockerlag med ananas och grönt te

  • Juicea en färsk ananas. Mät upp så du vet hur mycket vätska du har. Tillsätt en matsked fruktigt grönt te (milky oolong blir jättegott, men mer neutralt te funkar lika bra) och låt dra tills ananasjuicen tagit smak av teet. Detta tar 30–90 minuter beroende på tesort. När teet dragit färdigt, sila av tebladen, tillsätt lika mycket socker som juice och rör tills sockret lösts upp. Häll upp i ren flaska/burk och förslut (håller ca 1 månad i kylen). Om man vill och har citronsyra hemma kan man med fördel tillsätta ett kryddmått – då håller sockerlaget bättre.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.