annons

Bryssel- och purjofräs
Foto: Säsongens Bästa

Bryssel- och purjofräs

Portioner 4 pers
Recept från Säsongens Bästa

Ingredienser
  

  • 400 g brysselkål
  • 1 st purjolök stor
  • svartkål några blad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt röd
  • 1 tsk sichuanpeppar eller rivet citronskal
  • 0,5 st citron saften
  • 1 dl russin
  • 1 msk brunt farinsocker eller rårörssocker
  • japansk soja eller tamari
  • 2 msk rapsolja eller smör

Instruktioner
 

  • Ansa och halvera brysselkålen, snitta och skölj purjon noga och skär den i grova ringar, strimla svartkålen.
  • Stek grönsakerna i olja 5 minuter.
  • Skala och hacka vitlöken, hacka chilin, rör ner dem och stek ytterligare några minuter.
  • Tillsätt sichuanpeppar och/eller rivet skal av 1/2 citron, citronsaft, russin och socker.
  • Smaka av med lite sojasås.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.