Bryssel- och purjofräs
Foto: Säsongens Bästa

Bryssel- och purjofräs

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Recept från Säsongens Bästa
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

  • 400 g brysselkål
  • 1 st purjolök stor
  • svartkål några blad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st chilifrukt röd
  • 1 tsk sichuanpeppar eller rivet citronskal
  • 0,5 st citron saften
  • 1 dl russin
  • 1 msk brunt farinsocker eller rårörssocker
  • japansk soja eller tamari
  • 2 msk rapsolja eller smör

Instruktioner
 

  • Ansa och halvera brysselkålen, snitta och skölj purjon noga och skär den i grova ringar, strimla svartkålen.
  • Stek grönsakerna i olja 5 minuter.
  • Skala och hacka vitlöken, hacka chilin, rör ner dem och stek ytterligare några minuter.
  • Tillsätt sichuanpeppar och/eller rivet skal av 1/2 citron, citronsaft, russin och socker.
  • Smaka av med lite sojasås.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.