annons

Less Distortion
Foto: Diageo

Less Distortion

Portioner 1 drink
Svårighetsgrad: lätt
Verktyg: barsked
Glas: highball

Ingredienser
  

  • 4 cl Singleton 12
  • 1 cl mandarinsherbet
  • sodavatten

Instruktioner
 

  • Häll Singleton och mandarinsherbet i ett glas och rör om, tillsätt soda försiktigt så att kolsyran inte försvinner men se ändå till att allt blandas. Tillsätt is. Garnera med mandarinzest.

Mandarinsherbet

  • Zesta och pressa fem mandariner. Mät upp hur mycket vätska du har. Om du vill kan du strunta i att zesta men det blir så mycket godare med zest. Om du väljer att inte zesta, tillsätt bara lika mycket socker som juice, rör tills sockret lösts upp och buteljera. Vill du använda zesten så blandar du den först med strösockret (lika mycket som juicen). Lägg zest och socker i en mortel eller plastpåse. Stöt eller knåda försiktigt zesten tillsammans med sockret och låt stå ca 30 min. Sockret drar ut de aromatiska oljorna i mandarinen vilket ger sockerlaget mer smak . Tillsätt juicen och rör om tills sockret lösts upp. Sila av zesten och tillsätt en tesked vinäger (vitvin, ris eller äppelcider). Buteljera och ställ in i kylen.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.