Less Distortion
Foto: Diageo

Less Distortion

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Svårighetsgrad: lätt
Verktyg: barsked
Glas: highball
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

  • 4 cl Singleton 12
  • 1 cl mandarinsherbet
  • sodavatten

Instruktioner
 

  • Häll Singleton och mandarinsherbet i ett glas och rör om, tillsätt soda försiktigt så att kolsyran inte försvinner men se ändå till att allt blandas. Tillsätt is. Garnera med mandarinzest.

Mandarinsherbet

  • Zesta och pressa fem mandariner. Mät upp hur mycket vätska du har. Om du vill kan du strunta i att zesta men det blir så mycket godare med zest. Om du väljer att inte zesta, tillsätt bara lika mycket socker som juice, rör tills sockret lösts upp och buteljera. Vill du använda zesten så blandar du den först med strösockret (lika mycket som juicen). Lägg zest och socker i en mortel eller plastpåse. Stöt eller knåda försiktigt zesten tillsammans med sockret och låt stå ca 30 min. Sockret drar ut de aromatiska oljorna i mandarinen vilket ger sockerlaget mer smak . Tillsätt juicen och rör om tills sockret lösts upp. Sila av zesten och tillsätt en tesked vinäger (vitvin, ris eller äppelcider). Buteljera och ställ in i kylen.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.