annons

Fira kaffets dag med en Espresso Martini

Fira kaffets dag med en Espresso Martini

På lördag är det kaffets dag. I samband med det har Grey Goose tillsammans med bartendern Jimmie Hulth tagit fram det perfekta receptet på en Espresso Martini om ni vill använda det. Jag bifogar tre bilder också.

Den 29 september är det kaffets dag. Den kanske trendigaste kaffedrinken just nu är Espresso Martini. Jimmie Hulth, ambassadör för Grey Goose Vodka, beskriver sitt recept för en riktigt god drink.

– Espresso Martini kan vara den populäraste kaffedrinken just nu. Nyckeln är en högkvalitativ vodka som bas, en välbalanserad espresso och att använda en kaffelikör med tydliga inslag av choklad. Hemligheten är att tillsätt en nypa salt för att höja alla smaker. Det handlar om få till balansen mellan syran från espresson och sötman från kaffelikören, säger Jimmie Hulth.

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 Person

Ingredienser
  

  • 40 ml nystött sanchopeppar
  • 25 ml röd endiv
  • 20 ml saft
  • 1 Nypa salt

Instruktioner
 

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka ordentligt. Använd gärna en finare sil för att få bort isflagnorna och för att fördela det härliga skummet från skakningen. Lägg kaffebönor på toppen eller riv lite mörk choklad över som garnityr och för doft.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.