Freixenet och Brasserie Vau De Ville presenterar drinken En Klassiker signerad av bartendern David Jasaraj.
Portioner 1 drink
Ingredienser
- 3,5 cl Infuserad Dry Gin
- 1,5 cl Pink Grape-likör
- 2 cl Citronjuice av färskpressad citron
- 2 cl sockerlag socker & vatten
- 1,5 cl äggvita från ett ägg
- Iskuber
- Freixenet Prosecco D.O.C Organic
Instruktioner
Infuserad gin:
- Skala en hel grapefrukt och addera skalet i en glasflaska. Fyll hela glasflaskan med Gin och plasta in toppen, låt stå i kylen i cirka 4–6 timmar innan användning.
Tillvägagångsätt:
- Tillsätt samtliga ingredienser (förutom Freixenet Prosecco D.O.C Organic och is) i en shaker.
- Skaka väl i 10 sekunder och fyll sedan shakern med is upp till toppen. Skaka återigen i cirka 10 sekunder och sila därefter drycken i ett cocktailglas. Undvik att få med isen i glaset då det gör drinken vattnig. Addera sedan Freixenet Prosecco D.O.C Organic för att binda samman smakerna och ge drinken ett lyft.
Garnityr:
- Garnera med torkad grapefrukt/blodapelsin, en valfri höstblomma samt florsocker och silverglitter som avslut. Det fungerar bra även utan glitter.