annons

Currant(ly) (g)in isolation
Foto: Schweppes

Currant(ly) (g)in isolation

Portioner 1 drink
Currant(ly) (g)in isolation

Ingredienser
  

Currant(ly) (g)in isolation

  • is
  • 5 cl Whitley Neill Gin
  • 2,5 cl halloninfuserad Aperol
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl sockerlag med röda vinbär
  • 1 sked lime- och myntagranité
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime

Halloninfuserad Aperol

  • 1 dl hallon
  • 10 cl Aperol

Sockerlag med röda vinbär

  • 200 g röda vinbär frysta
  • 5 dl socker
  • 1 l vatten

Lime- och myntagranité

  • 2 dl is
  • 1 st lime
  • 1 knippe mynta färsk

Instruktioner
 

  • Halloninfuserad Aperol: Lägg i hallon i Aperol. Låt dra i ett dygn. Sila bort hallonen ur Aperolen.
  • Sockerlag med röda vinbär: Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält. Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar. Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.
  • Lime- och myntagranité: Pressa limen. Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.
  • Currant(ly) (g)in isolation: Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i ett isfyllt större vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon. Recept av Henrik Söderström.
Skriv ut receptet

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.