annons

Currant(ly) (g)in isolation
Foto: Schweppes

Currant(ly) (g)in isolation

Portioner 1 drink
Currant(ly) (g)in isolation

Ingredienser
  

Currant(ly) (g)in isolation

  • is
  • 5 cl Whitley Neill Gin
  • 2,5 cl halloninfuserad Aperol
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl sockerlag med röda vinbär
  • 1 sked lime- och myntagranité
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime

Halloninfuserad Aperol

  • 1 dl hallon
  • 10 cl Aperol

Sockerlag med röda vinbär

  • 200 g röda vinbär frysta
  • 5 dl socker
  • 1 l vatten

Lime- och myntagranité

  • 2 dl is
  • 1 st lime
  • 1 knippe mynta färsk

Instruktioner
 

  • Halloninfuserad Aperol: Lägg i hallon i Aperol. Låt dra i ett dygn. Sila bort hallonen ur Aperolen.
  • Sockerlag med röda vinbär: Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält. Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar. Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.
  • Lime- och myntagranité: Pressa limen. Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.
  • Currant(ly) (g)in isolation: Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i ett isfyllt större vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon. Recept av Henrik Söderström.
Skriv ut receptet

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

press_rabarber2
Likör

Drinkar på internationella Margaritadagen

En av världens mest populära drinkar, uppfunnen någon gång under mitten av 1900-talet, hyllas nu den 22 februari på internationella Margaritadagen. En klassisk Margarita innehåller

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.