Currant(ly) (g)in isolation
Foto: Schweppes

Currant(ly) (g)in isolation

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Portioner 1 drink

Ingredienser
  

Currant(ly) (g)in isolation

  • is
  • 5 cl Whitley Neill Gin
  • 2,5 cl halloninfuserad Aperol
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl sockerlag med röda vinbär
  • 1 sked lime- och myntagranité
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic
  • 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime

Halloninfuserad Aperol

  • 1 dl hallon
  • 10 cl Aperol

Sockerlag med röda vinbär

  • 200 g röda vinbär frysta
  • 5 dl socker
  • 1 l vatten

Lime- och myntagranité

  • 2 dl is
  • 1 st lime
  • 1 knippe mynta färsk

Instruktioner
 

  • Halloninfuserad Aperol: Lägg i hallon i Aperol. Låt dra i ett dygn. Sila bort hallonen ur Aperolen.
  • Sockerlag med röda vinbär: Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält. Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar. Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.
  • Lime- och myntagranité: Pressa limen. Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.
  • Currant(ly) (g)in isolation: Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i ett isfyllt större vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon. Recept av Henrik Söderström.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.