Portioner 1 drink
Ingredienser
Currant(ly) (g)in isolation
- is
- 5 cl Whitley Neill Gin
- 2,5 cl halloninfuserad Aperol
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl sockerlag med röda vinbär
- 1 sked lime- och myntagranité
- 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic
- 5 cl Schweppes Premium Mixer Tonic Twist of Lime
Halloninfuserad Aperol
- 1 dl hallon
- 10 cl Aperol
Sockerlag med röda vinbär
- 200 g röda vinbär frysta
- 5 dl socker
- 1 l vatten
Lime- och myntagranité
- 2 dl is
- 1 st lime
- 1 knippe mynta färsk
Instruktioner
- Halloninfuserad Aperol: Lägg i hallon i Aperol. Låt dra i ett dygn. Sila bort hallonen ur Aperolen.
- Sockerlag med röda vinbär: Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält. Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar. Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.
- Lime- och myntagranité: Pressa limen. Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.
- Currant(ly) (g)in isolation: Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i ett isfyllt större vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon. Recept av Henrik Söderström.