Sommaren närmar sig med stormsteg och därmed också grillsäsongen. Varför inte imponera på gästerna med att grilla både till maten och drinken. Bjud in till grillkväll och servera sommarens drinksnackis – en klassisk Margarita med grillad lime.
Om det är någon drink som för tankarna till sommarens grillkvällar så är det väl ändå Margarita. Ett enkelt sätt att göra Margaritan än mer till den optimala BBQ-drinken är att grilla limen hårt innan man pressar ut juicen. På så sätt får limen en touch av eld samtidigt som man plockar fram en gömd sötma. Är ni ett större sällskap går det även att förblanda en kanna som du håller kall i kylen – men utan is då det vattnar ner drinken. Servera drinken direkt över en stor isbit när det är dags och för enkelhetens skull, skippa saltkanten och kör salt-mix istället.
Glöm dock inte varannan vatten under varma sommarkvällar!
Ingredienser
- 4 cl tequila
- 2,5 cl Cointreau
- 2 cl juice från grillad lime
- 2 droppar saltmix
Instruktioner
Grillad lime
- Dela limen som vanligt när du pressar den i en juicepress. Lägg snittsidan neråt på grillen eller på en gjutjärnspanna med hög värme. Håll koll på limen så den får en jämn mörk färg. När den är klar är det bara att pressa den som vanligt och göra drinken enligt nedan.
Så här gör du
- Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is.
- Skaka drinken kall innan du silar upp den i ett fryst cocktailglas eller över is i ett rocksglas.
- Servera och njut!