Portioner 1 drink
Ingredienser
When Rhu met Barbi
- Is
- 5 cl gin
- 3 cl citronsaft
- 2 cl fläderlikör
- 2 cl rabarbersockerlag
- 3 st äggvitor
- 30 cl Schweppes Lemon
Rabarbersockerlag
- 3 st rabarberstjälkar
- 3 dl socker
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Rabarbersockerlag: Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten. Koka upp och låt koka i ca 10 - 15 minuter tills rabarbern har blivit riktigt mjuk. Sila över vätskan till en skål och pressa all extra saft ur rabarbern. Häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt socker och koka under omrörning tills sockret lösts upp. Låt svalna och förvara i kylskåp. Receptet räcker till flera drinkar.
- When Rhu met Barbi: Fyll en shaker med gin, rabarbersockerlag, färskpressad citronsaft, fläderlikör och is. Skaka. Häll upp i ett lowballglas. Blanda Schweppes Lemon och äggvita i en sifon. Ladda sifonen med två patroner och gör en fluffig rundel av skum i glasets öppning. Har du ingen sifon så går det bra att vispa Schweppes Lemon och äggvita till ett fluffigt skum förhand med visp, och hälla skummet i glasets öppning.