annons

Foto Havredals
Foto Havredals

Växtbaserad kycklingburgare

Från Havredals

Havredals fortsätter att expandera inom växtbaserat mejeri och kött – nu genom att lansera en växtbaserad kycklingburgare.

Havredals nyhet är en växtbaserad kycklingburgare, baserad på gul ärta och bondböna.
Den är 100 procent vegansk, glutenfri, sojafri och proteinrik. 
Hotel At Six i Stockholm blir först i Sverige med att servera den växtbaserade kycklingen som del av sin eventmeny.Havredals har etablerat sig inom växtbaserat mejeri med ett utbud av svenska havredrycker. 
I maj 2022 gick bolaget in i en ny kategori med lansering av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs och tar alltså nu ytterligare ett steg inom växtbaserat kött.

Den nya växtbaserade kycklingburgaren lanseras först till Horeca, alltså hotell, restauranger och kaféer, för att hamna i dagligvaruhandeln under 2023.

– Vi upplevde att marknaden saknade en riktigt bra växtbaserad kycklingburgare som varken kompromissar med smak eller konsistens. Därför är vi nu så glada att presentera vår nya växtbaserade kycklingburgare, säger Havredals vd Katerina Cronstedt.

– Genom vår unika framställningsprocess får den en rik smak, saftigt växtkött med struktur som liknar kyckling och en krispig stekyta, självklart producerad i Sverige. Vi är mycket nöjda med resultatet och att den redan fått så bra mottagande, bland annat av Hotel At Six som tagit in den på sin eventmeny, tillägger Cronstedt.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.