annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Torstad Bryggeri & Destilleri

Svensk Gin

I våras lanserade Torstad Bryggeri & Destilleri sin allra första gin. Nu är det dags för den andra, Torstad Navy Gin, som släpptes på Systembolaget den 5:e september.

Torstad är en liten by utanför Töllsjö i Bollebygd kommun.

Där har sedan hösten 2019 pågått intensiv verksamhet, då tre entusiaster funnit varandra och skapat sitt eget destilleri med finsmakare som målgrupp.

Allt görs från grunden, med råvaror från eget kryddväxthus, närliggande skogar och till och med ett eget tropiskt växthus. 

”Vi slet och experimenterade i två år i vårt destilleri enkom för att få fram vår egna perfekta råsprit, från det perfekta vetet”, berättar delägaren Patric Nordenman.

”Det är nästintill unikt här i Sverige, det finns typ bara 3-4 destillerier som faktiskt gör det. De andra köper in färdig 96%-ig råsprit”, fyller medgrundaren Robert Zanders i.

Utöver destilleringen av egen bassprit, lingonskogarna runt knuten och det egna växthuset med kryddor, bär och frukter, så har man alltså även byggt ett eget tropiskt växthus. Tanken är att delägarnas gårdar ska bidra till experimentlustan med nya spännande smaksensationer både vad gäller bryggeri- och destilleriverksamheten.  

Den nya ginen Navy recenseras av entusiaster som rund i smaken, trots sin styrka, och med en välbalanserad kryddning där exempelvis enbär, peppar och citrus framgår.

Torstad Navy Gin finns från den 5/9 i Systembolagets beställningssortiment för leverans till Systembolag och ombud över hela landet. Finns även i det ordinarie sortimentet på Systembolaget i Bollebygd samt på Knalleland & Åhaga i Borås. Sedan våren 2022 finns även Torstad Nordic Dry Gin representerad på Systembolaget.

Produktnamn: Torstad Navy Gin

Alkoholprocent: 58,5%

Volym: 500 ml

Artikelnummer: 38160

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.