annons

Taittingers Toast Skagen med citron och pepparrot på smörstekt brioche
Foto: Heléne Pe

Toast Skagen och champagne till nyår

Inför årets firande har det anrika franska champagnehuset Taittinger tagit fram ett lyxigt recept på Toast Skagen med pepparrot på frasigt smörstekt briochebröd.

Inför årets firande har det anrika franska champagnehuset Taittinger tagit fram ett lyxigt recept på Toast Skagen med pepparrot på frasigt smörstekt briochebröd.

Förrätten Toast Skagen skapades av den legendariske stjärnkocken Tore Wretman på 1950-talet och har blivit en klassiker på svenska restauranger. Det är också en mycket omtyckt förrätt att laga på nyårsafton som går väl ihop med champagne som dryck.

Taittinger är ett av det allra äldsta vinhusen i champagne med anor från 1700-talet. Deras Brut Réserve har pigga toner av citrus, gula äpplen och mineral samt en friskhet och fräschör som matchar den feta och krämiga texturen i både Toast Skagen och i Skagenröra.

– Vi rekommenderar att börja nyårsfirandet med en riktigt god champagne till både fördrinken och förrätten. Toast Skagen är en säker och uppskattad rätt som garanterat gör supén till en succé. Kombinationen med Taittingers Champagne lyfter den klassiska rätten till nya höjder, säger Lotta Lidén som är vd på vinimportören Wine Affair.

Champagne Taittinger Brut Réserve är en blend av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Druvorna odlas i olika byar i Champagne varav 10 procent kommer från Grand Cru-lägen. Taittinger Brut Réserve finns att köpa i fasta sortimentet på Systembolaget.

Taittingers Toast Skagen med citron och pepparrot på smörstekt brioche

Taittingers Toast Skagen med citron och pepparrot på smörstekt brioche
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk dill finhackad
  • ½ st citron skalet
  • ½ msk pepparrot finriven
  • 1 dl majonnäs
  • Salt
  • svartpeppar nymald

Till servering

  • 4 skivor briochebröd tjocka
  • 2 msk smör
  • 4 msk löjrom
  • Dillvippor
  • Citronklyftor

Instruktioner
 

  • Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkor med dill, citronskal, pepparrot och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek briochebröden i smör tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg upp bröden på assietter och fördela skagenröra ovanpå.
  • Toppa skagenröran med löjrom och garnera med dill och en skuren citronklyfta. Finriv eventuellt lite extra pepparrot över.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.