annons

Mustafa Livani, Pegah Livani, Ragnar Åberg - TSFL ägare | Foto Pressbild
Mustafa Livani, Pegah Livani, Ragnar Åberg - TSFL ägare | Foto Pressbild

The Street Food Labs

x Carotte på ny adress

The Street Food Labs har öppnat upp en ny enhet tillsammans med Carotte i ett första steg att skala upp restaurangsuccén från Kungsholmen. The Street Food Labs x Carotte som serverar LA street food välkomnar gäster sedan mitten av februari i Konserthuset på Sveavägen i Stockholm.

Sommaren 2022 slog The Street Food Labs (TSFL) upp portarna till ett hål i väggen på södra Kungsholmen. Det dröjde inte länge förrän köerna slingrade sig långa ut på gatan när ryktet spridits om smakrik LA street food med cuban sandwiches, sliders, mac ’n’ cheese, bowls och tacos som serveras med läskande öl och fruktig slush.

Nu tas nästa steg i expansionen tillsammans med Carotte – en aktör som erbjuder tjänster inom facility service med bland annat catering, evenemang, restaurang och bemanning. TSFL x Carotte öppnade upp på Sveavägen i Konserthuset i mitten av februari. Här serveras allt det bästa som gästerna har uppskattat på Kungsholmen.

Menyn på TSFL x Carotte är fylld av färgstark och inspirerande gatumat som lagas från grunden med en modern twist. Smaker från Mexiko möter det asiatiska köket och sammanstrålar med den amerikanska matkulturen för att skapa djärvare street food med explosiva intryck. Konceptet paketeras med välkomnande service i en avslappnad atmosfär som ramas in med DJ och drinkar som pricken över i:et. Till våren öppnar TSFL x Carotte även en ny uteservering på Konserthusets trappa mot Hötorget som badar i sol över sommarhalvåret. 

Bakom succén TSFL står Ragnar Åberg som varit med från start som kökschef och kreativt ansvarig. Vid sidan om Ragnar står Pegah och Mustafa Livani som nya delägare i TSFL. Pegah bidrar med bred erfarenhet inom digital marknadsföring och tillsammans verkar de båda som inspiratörer på Stockholms restaurangscen – bland annat som grundare av Instagramkontot @Stockholmfoodguide med närmare 30 000 följare. 

– Jag är uppvuxen med mexikansk mat och har jobbat en hel del med det asiatiska köket samt även arbetat i USA. Nu blandar vi dessa ingredienser och resultatet blir TSFL. Det är riktigt kul att så många har gillat det vi gjort hittills. Vi älskar vårt lilla ställe på Sankt Eriksgatan och kommer driva det vidare, men det blir snabbt trångt. Därför blir det en inspirerande utmaning att med Carotte i ryggen få möjlighet att erbjuda vår mat och dryck till ännu fler, berättar Ragnar Åberg, kökschef och kreativt ansvarig på The Street Food Labs.

Bli inte förvånad om du springer på LA street food från TSFL x Carotte under sommarens evenemang och festivaler då matkonceptet kommer att lyftas ut till en bredare publik genom Carottes kunder.

– Maten, drycken och servicen på TSFL Kungsholmen var imponerande så det är lätt att förstå varför restaurangen blev så populär. Att nu få chansen att skala upp konceptet tillsammans genom den nya restaurangen, samt genom Carottes befintliga uppdrag inom live-scenen, cateringuppdrag och besöksnäringen, känns väldigt spännande, säger Oscar Durling, VD på Carotte Food&Event.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.