En fyllig GT skapad med ginens smakpalett i åtanke. Fräschören i ginens Sauvignon Blanc-destillat balanseras fint av pepprig tonic, ingefära, vanilj och apelsin. Recept av William Prytz.
Portioner 1 drink
Ingredients
- 50 ml Sorgin Yellow
- 10 ml sockerlag med ingefära och vanilj
- 100 ml Schweppes Tonic & Pink Pepper
- apelsinzest
- torkad apelsin
Sockerlag med ingefära och vanilj
- 7 g ingefära färsk
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1 st vaniljstång
Torkad apelsin
- 1 st apelsin ekologisk
Instructions
Sockerlag med ingefära och apelsin
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna. Riv skalad färsk ingefära. Värm upp vatten tillsammans med socker så att sockret löser upp sig. Sockerlagen får inte koka. Tillsätt ingefära, vaniljfrön och vaniljstång när temperaturen på sockerlagen är under 75 grader. Låt dra i 1,5 – 2 timmar. Sila av genom en finmaskig sil och häll upp på flaska (vaniljfrön ska komma med).
Torkad apelsin
- Skölj apelsinen och torka torr. Skiva så tunt du kan. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och torka på cirka 75 grader i 4-5 timmar, eller tills helt torkade. Ta bort från bakplåtspappret innan dem svalnar.
The Sauvignon GT
- Fyll glaset till hälften med is. Tillsätt gin och sockerlag. Rör försiktigt ett par varv med barsked. Toppa upp med Schweppes Tonic & Pink Pepper. Garnera med en remsa apelsinzest och en torkad apelsinskiva.