annons

foto-peter-carlsson-0274

Tareq Taylor lanserar exklusiv Riesling

Kocken, krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor är ett kärt namn hos det svenska folket. Under de senaste åren har han synts flitigt i tv-rutan och inspirerat med sin livsresa och passionerade kärlek till mat. Nu adderar Tareq Taylor vin till sin repertoar genom lanseringen av det exklusiva vinet Tareq Riesling. 

Hans skratt och leende smittar snabbt av sig och för många har Tareq Taylors recept och trädgårdstips blivit något att luta sig mot i vardagen. Med Tareq Riesling kan nu goda smaker från tallriken gifta sig med ett gott och fruktigt vin i glaset. Tareq Riesling bjuder på en smak av päron, honungsmelon, mineral samt vit stenfrukt som tillför vinet en fräschör. Vinet har frisk syrlighet som håller sig kvar länge och resulterar i en elegant finish.

– Jag har länge varit intresserad av olika sorters drycker och det har varit otroligt roligt att få laborera med smaker och dofter för att arbeta fram det, som enligt mig, är det perfekta vita vinet. Dessutom har Riesling länge varit en personlig favorit hos mig, vilket gör det här extra roligt, säger Tareq Taylor.

Med sin stora expertis har Tareq Taylor noga skräddarsytt vinet för att särskilt kunna avnjutas till rätter som ljust kött, fisk eller skaldjur samt till vegetariska rätter och mat med heta asiatiska toner. 

– Mat och dryck lever i symbios med varandra och lyckas man kombinera en maträtt till rätt vin så kan ens sinnen lyftas till helt nya dimensioner, fortsätter Tareq Taylor.

Tareq Riesling lanseras nu på Systembolaget. 

Tareq Riesling 
Storlek: 750 ml
Druvor: 100% Riesling
Ursprung: Rheingau
Alkohol: 12%
Pris: 139 SEK
Artikelnummer: 56304

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.