Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en hemlighet.

Konditorier och bagerier över hela landet har deltagit i tävlingen om ”Stans Bästa Semla”. Stigs konditori vann, som vanligt måste man säga, och TM Bagarstuga i Västerhaninge kom tvåa tätt intill.

Det segrande konditoriet har bytt ägare sedan sist men vann ändå. Förra året tog Markus Andersson över Stigs Konditori & Servicebutik i lilla Gullringen i Vimmerby kommun i Småland, tillsammans med sin sambo och svärmor. De fick behålla både namn och recept och i år har de serverats Stigs klassiska semla som alltså gav dem segern för tredje året i rad. Vad som är hemligheten bakom just deras semla kan (eller vill inte) Markus svara på.

I Västerhaninge ligger TM Bagarstuga med Thomas Montenegro. Thomas har jobbat i branschen i över 30 år och semlan är ett av favoritbakverken. Under de senaste veckorna har de bakat semlor varje dag och här har man koll på vad som utgör en bra semla, svenska folket håller med och har röstat fram dem till plats nr 2 i landet. Thomas avslöjar lite mer än vinnaren Markus: han använder mycket kardemumma i degen, gör sin egen mandelmassa och använder grädde 40%. Under Fettisdagen sålde de 6000 semlor och arbetade från morgon till kväll.

 

Resultat över hela landet:

Bäst i Sverige: Stigs Konditori och Servicebutik, Gullringen

Tvåa i Sverige: TM Bagarstuga, Västerhaninge

Trea i Sverige: Müllers Bageri & Konditori, Nynäshamn

Stockholm: TM Bagarstuga, Västerhaninge

Göteborg: Lilla Sur Göteborgs Hantverksbageri

Malmö: Bellevue Konditoriet i Malmö

Uppsala: Landings Konditori

Västerås: Öhrmans Konditori

Örebro: Konditori En bulle i ugnen, Odensbacken

Linköping: Lilla Brödboden

Helsingborg: Fika på Berga

Jönköping: Centralkonditoriet

Norrköping: Tinas Café å sånt

relaterat

Storsatsning på veganskt från Orklas Anamma i höst
veganskt

Anamma storsatsar på veganskt i höst

Anamma kommer med tio produktnyheter i september och ger sig in i helt nya kategorier med växtbaserade frysta enportionsrätter, pajer och marknadens första veganska pirog.

Årets glögg från Saturnus avslöjad
Glögg

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.