fbpx

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en hemlighet.

Konditorier och bagerier över hela landet har deltagit i tävlingen om ”Stans Bästa Semla”. Stigs konditori vann, som vanligt måste man säga, och TM Bagarstuga i Västerhaninge kom tvåa tätt intill.

Det segrande konditoriet har bytt ägare sedan sist men vann ändå. Förra året tog Markus Andersson över Stigs Konditori & Servicebutik i lilla Gullringen i Vimmerby kommun i Småland, tillsammans med sin sambo och svärmor. De fick behålla både namn och recept och i år har de serverats Stigs klassiska semla som alltså gav dem segern för tredje året i rad. Vad som är hemligheten bakom just deras semla kan (eller vill inte) Markus svara på.

I Västerhaninge ligger TM Bagarstuga med Thomas Montenegro. Thomas har jobbat i branschen i över 30 år och semlan är ett av favoritbakverken. Under de senaste veckorna har de bakat semlor varje dag och här har man koll på vad som utgör en bra semla, svenska folket håller med och har röstat fram dem till plats nr 2 i landet. Thomas avslöjar lite mer än vinnaren Markus: han använder mycket kardemumma i degen, gör sin egen mandelmassa och använder grädde 40%. Under Fettisdagen sålde de 6000 semlor och arbetade från morgon till kväll.

 

Resultat över hela landet:

Bäst i Sverige: Stigs Konditori och Servicebutik, Gullringen

Tvåa i Sverige: TM Bagarstuga, Västerhaninge

Trea i Sverige: Müllers Bageri & Konditori, Nynäshamn

Stockholm: TM Bagarstuga, Västerhaninge

Göteborg: Lilla Sur Göteborgs Hantverksbageri

Malmö: Bellevue Konditoriet i Malmö

Uppsala: Landings Konditori

Västerås: Öhrmans Konditori

Örebro: Konditori En bulle i ugnen, Odensbacken

Linköping: Lilla Brödboden

Helsingborg: Fika på Berga

Jönköping: Centralkonditoriet

Norrköping: Tinas Café å sånt

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
Linkdin
Dela på email
E - Post

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!