Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en hemlighet.
Konditorier och bagerier över hela landet har deltagit i tävlingen om ”Stans Bästa Semla”. Stigs konditori vann, som vanligt måste man säga, och TM Bagarstuga i Västerhaninge kom tvåa tätt intill.
Det segrande konditoriet har bytt ägare sedan sist men vann ändå. Förra året tog Markus Andersson över Stigs Konditori & Servicebutik i lilla Gullringen i Vimmerby kommun i Småland, tillsammans med sin sambo och svärmor. De fick behålla både namn och recept och i år har de serverats Stigs klassiska semla som alltså gav dem segern för tredje året i rad. Vad som är hemligheten bakom just deras semla kan (eller vill inte) Markus svara på.
I Västerhaninge ligger TM Bagarstuga med Thomas Montenegro. Thomas har jobbat i branschen i över 30 år och semlan är ett av favoritbakverken. Under de senaste veckorna har de bakat semlor varje dag och här har man koll på vad som utgör en bra semla, svenska folket håller med och har röstat fram dem till plats nr 2 i landet. Thomas avslöjar lite mer än vinnaren Markus: han använder mycket kardemumma i degen, gör sin egen mandelmassa och använder grädde 40%. Under Fettisdagen sålde de 6000 semlor och arbetade från morgon till kväll.
Resultat över hela landet: Bäst i Sverige: Stigs Konditori och Servicebutik, Gullringen Tvåa i Sverige: TM Bagarstuga, Västerhaninge Trea i Sverige: Müllers Bageri & Konditori, Nynäshamn Stockholm: TM Bagarstuga, Västerhaninge Göteborg: Lilla Sur Göteborgs Hantverksbageri Malmö: Bellevue Konditoriet i Malmö Uppsala: Landings Konditori Västerås: Öhrmans Konditori Örebro: Konditori En bulle i ugnen, Odensbacken Linköping: Lilla Brödboden Helsingborg: Fika på Berga Jönköping: Centralkonditoriet Norrköping: Tinas Café å sånt