Smakligt alternativ till chips
Foto: Zeta

Smakligt alternativ till chips

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

– De innehåller ungefär hälften så mycket fett som chips. Med sin spröda, krispiga konsistens och lätt böjda form är Zeta Tunna Crostini perfekta att dippa i röror och såser av olika slag, säger Måns Falk, ansvarig på Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas egen matakademi.

Längtan efter olika sorters krispiga snacks klingar inte av. Det gör att brödhyllan i matbutikerna växer så att det knakar.

– Konsumtionen av kryddiga och smaksatta bröd ökar i Sverige. Förmodligen för att det är lätt att äta och enkelt att bjuda på. Kan konsumenten dessutom hitta ett nyttigare alternativ än chips verkar det ännu intressantare, berättar Måns Falk.

Det öppnar dörren för Zeta Tunna Crostini Pizza och Zeta Tunna Crostini Barbeque. Precis som vanliga crostini, som är en självklar del av klassisk, italiensk antipasti, är de fina med en grönsaksröra på toppen men också fantastiska att snacksa under fredagsmyset.

– De är definitivt ett alternativ till chips eller nötter. I och med att de är ugnsbakade i stället för friterade innehåller de hälften så mycket fett som traditionella potatischips. Jag dippar dem gärna i en hemgjord pestoröra baserad på grekisk yoghurt, men BBQ-varianten som har en kryddig, lätt röksmak är också jättegod med en röra av soltorkad tomat. De med pizzasmak har toner av tomat samt ost och passar jättefint med creme av kronärtskocka eller vanlig tapenade, tipsar Måns.

Recept:

Krämig dippsås med pesto

Krämig dippsås med chili och paprikapesto

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.