Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.
Kanske hör du till dem som ställer om snarare än ställer in, nu när situationen ser ut som den gör, och flyttar ut jul- och nyårsfirandet och andra festligheter utomhus. Då kan äggkartongen komma till användning.
Tips: Fyll en äggkartong i valfri storlek med godsaker och förse dina gäster med varsin kartong att äta ur. På så sätt minskar ni smittorisken, som är ganska stor när man har gemensamma fat och skålar att ta ur, dessutom kommer äggkartongen till användning igen.
Om du serverar röror eller annan ”kladdig” mat, lägg gärna en bull- eller muffinsform i varje fack som skydd.
Visste du att…
… ägget, tillsammans med fet fisk och D-vitaminberikade mejeriprodukter, är en utmärkt källa till D-vitamin. Vi är just nu inne i den mörkaste tiden på året och mätningar visar att nästan 20 procent av Sveriges befolkning kan lida av D-vitaminbrist.