annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

RICHE FENIX

ÖPPNAR DEN 1 SEPTEMBER

Torsdagen den 1 september återuppstår Fenix en tredje gång på Götgatan 40. Riche Fenix blir namnet på Svenska Brasseriers nya bar som öppnar i det gamla apotekets historiska lokaler på Södermalm. Släktskapet med storasystern Riche på Birger Jarlsgatan återfinns i detaljerna, men som familjens udda fågel bryter Riche Fenix sig loss och gör det på sitt eget unika sätt. 

 I spetsen för satsningen står Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche. Med sig har hon ett handplockat team som är med och sätter sin prägel på mat, dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en levande scen med kreativa uttrycksformer i kombination med enkel och tilltalande gastronomi. I likhet med gruppens andra koncept är inriktningen på Riche Fenix bred. 

Vi kallar oss faktiskt för en publik bar och har valt att inte rikta in oss på någon särskild nisch. För oss handlar det helt enkelt om att skapa en inkluderande plats som lockar många och kan vara såväl kvällens början som slutdestination. Det ska kännas hemtrevligt, familjärt och kul! På Riche Fenix är du välkommen precis som du är och vår strävan är att du ska vilja komma tillbaka redan innan du lämnat säger Matilda Jackson. 

Bakom menyn står William Carlström, tidigare Chef de Partie på Aira, och innan det Kong Hans Kælder, Punk Royale, Operakällaren och Främmat. Trots en gedigen meritlista inom fine dining kommer menyn på Riche Fenix vara enkel – vällagat och lekfullt är ledorden och för att hamna på menyn måste rätten kunna ätas i en trång och livlig bar. På dryckessidan erbjuds en signaturlista med cocktails såväl som ett stort utbud av vin, öl och alkoholfria alternativ. Vinlistan blir medelstor och för den gäst som söker något handplockat finns mycket att välja på. 

Vi kommer ha en levande meny där vi byter rätter med jämna mellanrum och lagar sånt som vi inspireras av just för stunden. Eftersom vi har vår egen odling i koncernen kan vi få dagsfärska grönsaker levererade samma morgon. Därför kommer vi låta säsongen och lusten styra vad som hamnar på tallriken och det kan bli både klassiker och roliga överraskningar säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix. 

Precis som på systerrestaurangen på Östermalm kan gästerna förvänta sig återkommande DJ’s och livespelningar tillsammans med en mix av välkända och oetablerade konstnärer vars verk kommer att pryda lokalens väggar. Interiören är framtagen av stockholmsbaserade designduon Ellen Nyqvist och Louise Tungården som hämtat inspiration från klassiska bistros i Paris kombinerat med skandinavisk estetik. Djärva färger möter skandinaviska träslag och runda mjuka former. Den lokala konstnären Otis Huss har skapat väggmålningar i träpanelen som blir en del av barens permanenta konstsamling. Huss har även illustrerat meny, logotyp och en uppsättning fenixfåglar som återfinns i identiteten. 

Öppningsdatum: 1 september 2022 

Öppettider: Tisdag-Lördag 16-01 

Bordsbokning: Endast drop in 

Hemsida: richefenix.se 

Adress: Götgatan 40 

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.