annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

OMAKA

lanserar Betong

Omaka bryggeri tar ett betongstarkt steg in i ölvärlden med sin senaste kreation ”Betong”. Den nya ljusa lageröl, framtagen av bryggmästare Hedda Spendrup, kommer att finnas tillgänglig på cirka 150 av Systembolagets butiker från och med den 1 mars. Betong beskrivs som Omakas mest publika öl hittills och är avsedd att tilltala en bred publik av öldrickare.

Namnet Betong hämtar sin inspiration från sin födelseplats på Uggelviksgatan 2 i Stockholm, där Omakas bryggeri är beläget i den brutalistiska betongbyggnaden som tidigare var Gamla arkitekturhögskolan. Nu blir Betong en permanent del av Systembolagets fasta sortiment.

Gjord på golvmältad pilsnermalt

Betong, gjord på golvmältad pilsnermalt, säljs i 33 cl burkar med en alkoholhalt på 4,8 procent och prissätts till 17,90 kr.

”Bakom Betong har vi velat skapa en rakt på sak öl, en lager som inte döljer sig bakom komplicerade smaker”, förklarar bryggmästare Hedda Spendrup. ”Det är i grund och botten en öl som är trogen Omaka – balanserad, hantverksmässig och med renhet som påminner om det råa och oputsade i betong. Det är en öl man vill återvända till, och dricka fler av!”

Betong karaktäriseras av sin maltiga smak med toner av ljust knäckebröd, honung, citronskal och örter. Med golvmältad pilsnermalt och finaste tyska humlen erbjuder Betong en autentisk och krispig upplevelse för alla ölentusiaster.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.