annons

Pärsons_Chorizo_liggande-min

Nyheter från Pärsons

Din bästa vän i vardagen!

Med goda produkter hemma i kylen som alla i familjen gillar, hjälper Pärsons till att enkelt fixa fram en god frukost, mellis ellerlunch. Nu kompletterar Pärsons sortimentet av smörgåsmat med fem läckra nyheter som passar alla preferenser – en pärsonlig kombination av svensk mattradition och internationella smaker. Produkterna finns att köpa i butik nu.

Vardagen är en underbar plats, speciellt när det flyter på. Det är här det händer, livet fylls med upplevelse och minnen, man diskuterar högljutt, lägger planer och drömmer om framtiden. Men, då och då kan det bli för mycket, aktiviteterna duggar tätt,körschemat är fullspäckat och frågan ”vad ska vi äta” känns 
övermäktig.

Det är här Pärsons kommer in i bilden. Med goda produkter hemma i kylen som går hem hos alla i familjen, från köttätare tillvegetarianer, hjälper Pärsons till att enkelt fixa fram en god frukost, ett mellis eller en lunch på ett både pärsonligt och omtänksamt sätt. Produkterna som lanseras är tunna skivor av Kyckling Fajita och ChorizoHalmstadsalami och två nya vegopastejer med smak avskogssvamp och rostad vitlök & 
chili.

– Årets nyheter speglar flera trender där vi ser att konsumenten i växande grad dels efterfrågar lite lyxigare produkter som t ex salami och lufttorkad skinka även som smörgåsmat, dels fler riktigt goda vegetariska alternativ. Med våra nya spännande smaker blir Pärsons din bästa vän i vardagen, säger Eva Tiedman, Kategorichef HKScan Sverige.

Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Brödet

  • skivor  Levainbröd 
  • olja

Topping

  • 1 pkt  Pärsons Vegopastej Rostad Vitlök 
  • 200 g Grillad paprika, strimlad
  • 2 msk  kapris, avrunna 
  • 1 ask smörgåskrasse 
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Pensla olja på bröd och grilla dem snabbt.
  • Bred på pastej och toppa med paprika, kapris, krasse och olja, sen lite salt och peppar.
Skriv ut receptet
Tillagningstid 40 minuter

Ingredienser
  

Brödet

  • 4 st Wrap bröd, Liba eller tortilla

Topping

  • 1 st Paprika, strimlad
  • burk  Majskorn, avrunna 
  • 1 gul Lök, tunnskivad
  • 0,5–1 st Jalapeño, tunnskivad
  • 1   msk  Matolja
  • 2 dl  Edamamebönor, tinade 
  • 2 msk Sweet chilisås
  • 1 sats  Chipotle- & vitlöksmajonnäs (se recept nedan) 
  • 2–3 st Huvud gemsalladsblad
  • pkt  Pärsons Kyckling Faijita 
  • Salt och peppar
  • 200  g Ost, riven

Chipotle- & vitlöksmajonnäs

  • dl  Majonnäs
  • 2 klyftor Vitlök, rivna
  • st Chipotle i adobosås
  • 1,5 msk Vinäger
  • 0,5 msk Honung 
  • Salt och peppar

Instruktioner
 

Chipotle- & vitlöksmajonnäs

  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till önskad grovlek.
  • Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.

Toppingen

  • Hetta upp olja i en panna och stek paprika, majs, lök och jalapeño mjuka, smaka av med salt och peppar.
  • Blanda de tinade edamamebönorna med sweet chilisås.

Brödet

  • Värm sen bröd i en panna, lägg på salladsblad, ringla på chipotle- & vitlöksmajonnäs.
  • Lägg på de stekta grönsakerna, ost, Kyckling Faijitaskivor och avsluta med bönor.
  • Rulla ihop till en wrap med papper/aluminiumfolie runt om.
Skriv ut receptet
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

Brödet

  • st Stor baguette, halverad och delad i 4 bitar

Topping

  • 200 g Vitlökssmör, köpt eller egengjord
  • st Mozzarellaost, grovriven (125 g/st)
  • 50  Babyspenat
  • 1 pkt Pärsons Halmstadsalami 
  • 200 g Brieost, skivor
  • st rädisor, skivade
  • knippe  sockerärtsskott, skurna

Instruktioner
 

  • Bred smör på baguettehalvor och strö över ost.
  • Gratinera av i ugn under grill tills osten smält och fått fin färg, ta ut och lägg på tallrik.
  • Toppa snabbt med spenat, salami och brie, avsluta med rädisor och sockerärtsskott.
Skriv ut receptet
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser
  

Brödet

  • st Pizzabottnar, färdiga eller eget recept 

Topping

  • st Mozzarella, riven (125 g/st) 
  • 400 g Cream cheese
  • st Klyftor vitlök, hackad 
  • 2 msk Honung
  • 1 msk  Rödvinsvinäger 
  • Salt och peppar
  • st Rödlök, tunnskivad
  • 1 pkt Pärsons Chorizo
  • 50  Ruccola, sköljda
  • msk  Rostade valnötter, grovhackade 
  • olivolja

Instruktioner
 

  • Blanda ihop mozzarella med cream cheese, vitlök, honung och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Bred mozzarellasmet på pizzabotten, lägg på lökskivor och salami, och grädda i ugn på 250°C tills mozzarellasmeten smält ut och botten fått färg.
  • Ta ut och toppa med ruccola, valnötter och lite olivolja.
Skriv ut receptet

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.