Med goda produkter hemma i kylen som alla i familjen gillar, hjälper Pärsons till att enkelt fixa fram en god frukost, mellis ellerlunch. Nu kompletterar Pärsons sortimentet av smörgåsmat med fem läckra nyheter som passar alla preferenser – en pärsonlig kombination av svensk mattradition och internationella smaker. Produkterna finns att köpa i butik nu.
Vardagen är en underbar plats, speciellt när det flyter på. Det är här det händer, livet fylls med upplevelse och minnen, man diskuterar högljutt, lägger planer och drömmer om framtiden. Men, då och då kan det bli för mycket, aktiviteterna duggar tätt,körschemat är fullspäckat och frågan ”vad ska vi äta” känns
övermäktig.
Det är här Pärsons kommer in i bilden. Med goda produkter hemma i kylen som går hem hos alla i familjen, från köttätare tillvegetarianer, hjälper Pärsons till att enkelt fixa fram en god frukost, ett mellis eller en lunch på ett både pärsonligt och omtänksamt sätt. Produkterna som lanseras är tunna skivor av Kyckling Fajita och Chorizo, Halmstadsalami och två nya vegopastejer med smak avskogssvamp och rostad vitlök &
chili.
– Årets nyheter speglar flera trender där vi ser att konsumenten i växande grad dels efterfrågar lite lyxigare produkter som t ex salami och lufttorkad skinka även som smörgåsmat, dels fler riktigt goda vegetariska alternativ. Med våra nya spännande smaker blir Pärsons din bästa vän i vardagen, säger Eva Tiedman, Kategorichef HKScan Sverige.
Ingredienser
Brödet
- 4 skivor Levainbröd
- olja
Topping
- 1 pkt Pärsons Vegopastej Rostad Vitlök
- 200 g Grillad paprika, strimlad
- 2 msk kapris, avrunna
- 1 ask smörgåskrasse
- olivolja
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Pensla olja på bröd och grilla dem snabbt.
- Bred på pastej och toppa med paprika, kapris, krasse och olja, sen lite salt och peppar.
Ingredienser
Brödet
- 4 st Wrap bröd, Liba eller tortilla
Topping
- 1 st Paprika, strimlad
- 1 burk Majskorn, avrunna
- 1 gul Lök, tunnskivad
- 0,5–1 st Jalapeño, tunnskivad
- 1 msk Matolja
- 2 dl Edamamebönor, tinade
- 2 msk Sweet chilisås
- 1 sats Chipotle- & vitlöksmajonnäs (se recept nedan)
- 2–3 st Huvud gemsalladsblad
- 1 pkt Pärsons Kyckling Faijita
- Salt och peppar
- 200 g Ost, riven
Chipotle- & vitlöksmajonnäs
- 2 dl Majonnäs
- 2 klyftor Vitlök, rivna
- 2 st Chipotle i adobosås
- 1,5 msk Vinäger
- 0,5 msk Honung
- Salt och peppar
Instruktioner
Chipotle- & vitlöksmajonnäs
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till önskad grovlek.
- Smaka av med vinäger, honung, salt och peppar.
Toppingen
- Hetta upp olja i en panna och stek paprika, majs, lök och jalapeño mjuka, smaka av med salt och peppar.
- Blanda de tinade edamamebönorna med sweet chilisås.
Brödet
- Värm sen bröd i en panna, lägg på salladsblad, ringla på chipotle- & vitlöksmajonnäs.
- Lägg på de stekta grönsakerna, ost, Kyckling Faijitaskivor och avsluta med bönor.
- Rulla ihop till en wrap med papper/aluminiumfolie runt om.
Ingredienser
Brödet
- 1 st Stor baguette, halverad och delad i 4 bitar
Topping
- 200 g Vitlökssmör, köpt eller egengjord
- 1 st Mozzarellaost, grovriven (125 g/st)
- 50 g Babyspenat
- 1 pkt Pärsons Halmstadsalami
- 200 g Brieost, skivor
- 4 st rädisor, skivade
- 1 knippe sockerärtsskott, skurna
Instruktioner
- Bred smör på baguettehalvor och strö över ost.
- Gratinera av i ugn under grill tills osten smält och fått fin färg, ta ut och lägg på tallrik.
- Toppa snabbt med spenat, salami och brie, avsluta med rädisor och sockerärtsskott.
Ingredienser
Brödet
- 4 st Pizzabottnar, färdiga eller eget recept
Topping
- 2 st Mozzarella, riven (125 g/st)
- 400 g Cream cheese
- 2 st Klyftor vitlök, hackad
- 2 msk Honung
- 1 msk Rödvinsvinäger
- Salt och peppar
- 1 st Rödlök, tunnskivad
- 1 pkt Pärsons Chorizo
- 50 g Ruccola, sköljda
- 4 msk Rostade valnötter, grovhackade
- olivolja
Instruktioner
- Blanda ihop mozzarella med cream cheese, vitlök, honung och vinäger, smaka av med salt och peppar.
- Bred mozzarellasmet på pizzabotten, lägg på lökskivor och salami, och grädda i ugn på 250°C tills mozzarellasmeten smält ut och botten fått färg.
- Ta ut och toppa med ruccola, valnötter och lite olivolja.