Nu lanserar Fotografiska och Eriksberg en helt ny cook-a-long-serie. I fyra filmer kan tittaren lära sig hur man gör svampkebab, ölbröd, lerpottasill och bangers and mash.
Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina hantverket.
– Att skapa en matlagningsserie tillsammans med Fotografiska där både råvarorna, hållbarhet och Eriksbergs alkoholfria Hovmästarlager får spela huvudroller är början på en god historia. I dessa karantäntider då vi spenderar mer tid hemma tror jag att serien kommer uppskattas lite extra, säger Christian Wallin, varumärkesansvarig Eriksberg.
I Fotografiskas restaurang är grönsakerna stjärnorna och stort fokus läggs på att minimera matsvinn, skapa nya smaksensationer och en ökad medvetenhet kring hållbarhet. I den nya cook-a-long-serien får tittarna följa med bakom Fotografiskas kulisser där kökschefen Elvira Lindqvist och chefssommelier Ida Ström bjuder på hållbar och ölvänlig matinspiration.
– Vi på Fotografiska är övertygade om att hållbar njutning gör lyckligare människor och en lyckligare planet. Vi är glada att vår partner Carlsberg står vid vår sida i dessa frågor. Med våra Cook-a-long filmer vill vi inspirera människor att själv koka ihop just detta hemma – enkelt i sitt eget kök, säger Katinka Hollenberg, Head of Partnerships på Fotografiska.
Recept på Svampkebab hittar du här.
Första avsnittet i Fotografiskas och Eriksbergs cook-a-long-serie finns här: