Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg
Foto: Carlsberg

Ny cook-a-long-serie från Fotografiska och Eriksberg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu lanserar Fotografiska och Eriksberg en helt ny cook-a-long-serie. I fyra filmer kan tittaren lära sig hur man gör svampkebab, ölbröd, lerpottasill och bangers and mash.

Fotografiska och Eriksberg började arbeta tillsammans 2018, och har sedan dess delat ambitionen att inspirera till en mer matmedveten värld och lyfta fram det genuina hantverket.

– Att skapa en matlagningsserie tillsammans med Fotografiska där både råvarorna, hållbarhet och Eriksbergs alkoholfria Hovmästarlager får spela huvudroller är början på en god historia. I dessa karantäntider då vi spenderar mer tid hemma tror jag att serien kommer uppskattas lite extra, säger Christian Wallin, varumärkesansvarig Eriksberg.

I Fotografiskas restaurang är grönsakerna stjärnorna och stort fokus läggs på att minimera matsvinn, skapa nya smaksensationer och en ökad medvetenhet kring hållbarhet. I den nya cook-a-long-serien får tittarna följa med bakom Fotografiskas kulisser där kökschefen Elvira Lindqvist och chefssommelier Ida Ström bjuder på hållbar och ölvänlig matinspiration.

Vi på Fotografiska är övertygade om att hållbar njutning gör lyckligare människor och en lyckligare planet. Vi är glada att vår partner Carlsberg står vid vår sida i dessa frågor. Med våra Cook-a-long filmer vill vi inspirera människor att själv koka ihop just detta hemma – enkelt i sitt eget kök, säger Katinka Hollenberg, Head of Partnerships på Fotografiska.

Recept på Svampkebab hittar du här.

Första avsnittet i Fotografiskas och Eriksbergs cook-a-long-serie finns här:

relaterat

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden
Rom

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden

The Real McCoy har blivit en stor succé i USA genom sin rom helt utan tillsatser. Produktionen sker hos familjeägda Foursquare på Barbados som är ett av världens främsta romdestillerier.

Jill Johnson lanserar vårens vita vin - Nashville Stories Bianco
Vin

Jill Johnson lanserar Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Absolut satsar på nytt segment med Absolut Soda Lime & Cucumber
Blanddryck

Absolut satsar på nytt segment

Den 1 mars lanserar Absolut en nyhet i Hard Seltzer-segmentet; Absolut Soda Lime & Cucumber. RTD-sodan kommer att ingå i Systembolagets fasta sortiment.

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet
Matkasse

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet

De limiterade matkassarna, som är ett genuint mathantverk med nordiska råvaror från havet, är ett samarbete mellan Frida Ronge, gastronomisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och Skagerrak Nordic Dry Gin.

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design
Vin

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design

Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk.

Alkoholfritt utan kompromisser
Alkoholfritt

Alkoholfritt utan kompromisser

Lagom till vårens första värme lanserar Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint 0%, en ny sorts premiumbubbel som inte kompromissar på smak, kvalitet eller utformning.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.