Niklas Ekstedt bakom ny limited edition-smak från Lundgrens – tolkar sitt smaksverige
Foto: Lundgrens

Niklas Ekstedt tolkar sitt smaksverige i nytt snus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Inför limited edition-lanseringen 2021 har snustillverkaren Lundgrens tagit hjälp av en av landets mest profilerade kockar – Niklas Ekstedt.

Lundgrens limited edition-smaker inspirerade av den svenska floran har blivit ett återkommande samtalsämne bland snuskonnässörer runt om i Sverige och världen. Inför limited edition-lanseringen 2021 har man låtit stjärnkocken Niklas Ekstedt tolka sitt smaksverige. Resultatet är en hyllning till jämtländska Valsjön, där Niklas spenderar många av sina somrar experimenterandes med matlagning i naturen över öppen björkvedseld.

– Jämtland är den enda platsen på jorden där jag verkligen får ro. Vi var mycket i Valsjöbyn när jag var liten och det föll sig naturligt att hämta inspiration från just denna plats. Både smak och doft är tätt sammankopplade med minnen – det är de starkaste känslorna vi har, säger Niklas Ekstedt.

Smaknoterna i Lundgrens Valsjön bygger på en efterrätt som Niklas brukar tillaga över öppen björkvedseld: munkar i smält karamellsås gjorda i en gjutjärnsgryta. Resultatet är ett snus med smak av björk, rök, gjutjärn och lite karamell.

– Med Lundgrens Valsjön vill jag ge snusaren en överraskning och jag har därför valt att blanda in olika element, som rök och gjutjärn. Eld och gjutjärn är en väldigt spännande kombination, som ger en unik smak, säger Niklas Ekstedt.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.