annons

Foto Innis & Gunn
Foto Innis & Gunn

Limiterad ekfatslagrad

utgåva av Vanishing Point

Den 4 november släpte det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin sjätte utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna exklusiva Imperial Stout på kraftfulla 11% är lagrad hela 365 dagar i speciellt utvalda 18-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat. 30 000 flaskor av denna fylliga smakbomb i presentförpackning.

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den sjätte utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 06. Precis som tidigare år är denna Imperial Stout på hela 11% men har denna gång mognat i 365 dagar i speciellt utvalda 18-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter. Vid skapandet av detta öl sammanstrålar kompetensen och passionen hos Innis & Gunns begåvade bryggteam med den enade ambitionen att skapa ett exceptionellt öl som definierar Innis & Gunn.

Varje år ser Innis & Gunn till att bygga vidare på deras tidigare släppta Vanishing Point-öl, de vill alltid förädla och ytterligare utveckla vad ölen kan leverera genom kombinationen av fatlagring och ingredienser. Just Vanishing Point 06 har sakta mognat under 365 dagar i en sällsynt samling av nytömda fat med 18-årig Speyside Single Malt Whisky.

Ölet är kolsvart till färgen och under de 365 dagarna de vilat på…

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunns grundare och bryggmästare sa: ”Vår första upplaga av Vanishing Point kom till 2016 när vi bestämde oss för att testa ett långsiktigt ölexperiment; att varje årlig utgivning av ölet ska vara en utveckling av den senaste upplagan. På engelska betyder ’Vanishing Point’ något som alltid är lite utom räckhåll och namnet passar perfekt till denna öl och vår strävan efter ständig utveckling inom bryggning, för att kunna ge den som avnjuter ölet den ultimata whisky-fatlagrade ölupplevelsen.

Vanishing Point 06 är den perfekta presentationen av detta koncept och är utan tvekan vår mest speciella öl i serien hittills. Genom att låta ölet mogna på dessa sällsynta 18-åriga whiskyfat, har vi tagit ’Vanishing Point 06’ till en annan nivå och introducerat aromer och en komplexitet som du inte har upplevt i den här serien hittills.”

Som sagt, 30 000 flaskor Vanishing Point 06, finns nu tillgängliga på bolaget:

Artikelnumret är 1093101, 500 ml och pris 64:90 kr.

DOFT: Fyllig och nyanserad. I början; torkade röda frukter, kokos och ek, som påminner om en Speyside whisky. Inslag av färsk espresso, mörk choklad, kola och en fin ton av clementinskal.

SMAK : Kryddigt värmande kaffetoner. Mycket ek, toffee, lite vaniljsötma. Mogen frukt med en maltig ryggrad.

AVSLUTNING: Lång värmande whiskysötma i balans med bittra maltiga toner.

MALT: Innis & Gunn Ale Malt, kornmalt, Amber Malt och Chocolate Malt

HUMLE: Super Styrian

ALKOHOLHALT: 11%

FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.