annons

Grönstedts lanserar sin årliga limiterade julcognac, XO Noël.
Foto: Altia

Lansering av årlig limiterad julcognac

Den 9:e december släpptes årets upplaga av julcognacen på systembolaget.

Den 15 december släpps årets upplaga av julcognacen på systembolaget.

Grönstedts XO Noël 2020 och 2019 har samma utgångspunkt i det traditionella julfirandet och kombinerar det med julens nya trender. Tonerna av brynt smör, fudge, hasselnöt och vit choklad möjliggör en lekfullhet som passar såväl för griljering, julgodis eller i en cocktail.

Den återkommande lanseringen har blivit ett stående inslag i många svenskars julfirande sedan Grönstedts introducerade sin första upplaga 2004.

– Jag ville skapa en elegant och fyllig julcognac som med fördel kan avnjutas som den är, men även som tillbehör till julens godsaker och för att kunna användas i recept som hör den svenska julen till. Jag är otroligt glad över det ökande intresset för cognac i Sverige och tacksam för det förtroende vi har på marknaden, säger David Croizet, Master blender hos Grönstedts Cognac.

Julkola med årets cognac
Eric Danger Österlin, kock och fotograf, har tagit fram ett recept på en ”vuxenkola” för denna jul. Han använder sig Grönstedts XO Noël 2020s smakprofil i sitt skapande.

– Just fudgetonerna i årets Grönstedts XO Noël gjorde det självklart för mig i valet av att göra julkola. Jag tycker normalt sett att just kola kan behöva en liten “knapp” på sidan för att bita emot sötman. Fatkaraktären ökar samtidigt djupet i smakerna. Det är viktigt att hålla vissa karameller ifrån barnen kring jul men också skönt när barnens skålar ekar tomma och det fortfarande finns några pappakarameller kvar. Det är klart man måste få ha lite vuxengodis till jul, avslutar Eric glatt.

Grönstedts XO Noël 2020 finns fr.o.m. den 15 december i en begränsad upplaga om 6000 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment. 

För receptet på Grönstedts julkola, klicka här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.