annons

Adventssallad med grönkål
Foto: Säsongens Bästa

Adventssallad med grönkål

Portioner 4 personer
Gör en smakrik och lite annorlunda grönkålssallad som passar till potatisgratäng, en paj eller pastarätt. Det brynta ströbrödet ger härligt krisp och vinägerrussinen ger fin syra och sötma som matchar pecorinons kraftiga smak. Recept från Säsongens Bästa.

Ingredienser
  

  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl gyllene russin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 krm salt
  • 3 msk olivolja
  • 400 g grönkål färsk
  • 50 g pecorino riven
  • 0,5 st citron
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Grovhacka valnötterna. Rosta lätt i stekpanna några minuter utan fett.
  • I en liten kastrull, låt russinen småkoka 5 min på svag värme i vattnet och vitvinsvinägern. Stäng av och låt svälla en liten stund. Koka inte bort vätskan.
  • Stek ströbröd och vitlök i olivolja tills ströbrödet blir gyllene.
  • Riv grönkålsbladen från de grova stjälkarna och finhacka. Lägg i stor skål.
  • Tillsätt valnötter, russin och vinägervattnet, pecorinoost, olivolja, citronsaft, salt och peppar och sist ströbrödet.
  • Servera salladen till en paj, potatisgratäng eller pastarätt. Gott också till skinka, korv och griskött.
  • Tips: Hoppa över ströbrödet och servera med knaperstekt bacon.
Skriv ut receptet

relaterat

Krämig potatissallad med Västerbottensost
Sallad

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Underbart gott recept på krämig potatissallad med Västerbottensost. Gott recept på potatissallad som passar utmärkt till sommarens lata dagar. Laga gärna när färskpotatisen är som

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.