Adventssallad med grönkål
Foto: Säsongens Bästa

Adventssallad med grönkål

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Gör en smakrik och lite annorlunda grönkålssallad som passar till potatisgratäng, en paj eller pastarätt. Det brynta ströbrödet ger härligt krisp och vinägerrussinen ger fin syra och sötma som matchar pecorinons kraftiga smak. Recept från Säsongens Bästa.
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl gyllene russin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ströbröd
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 krm salt
  • 3 msk olivolja
  • 400 g grönkål färsk
  • 50 g pecorino riven
  • 0,5 st citron
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Grovhacka valnötterna. Rosta lätt i stekpanna några minuter utan fett.
  • I en liten kastrull, låt russinen småkoka 5 min på svag värme i vattnet och vitvinsvinägern. Stäng av och låt svälla en liten stund. Koka inte bort vätskan.
  • Stek ströbröd och vitlök i olivolja tills ströbrödet blir gyllene.
  • Riv grönkålsbladen från de grova stjälkarna och finhacka. Lägg i stor skål.
  • Tillsätt valnötter, russin och vinägervattnet, pecorinoost, olivolja, citronsaft, salt och peppar och sist ströbrödet.
  • Servera salladen till en paj, potatisgratäng eller pastarätt. Gott också till skinka, korv och griskött.
  • Tips: Hoppa över ströbrödet och servera med knaperstekt bacon.
Skriv ut receptet

relaterat

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.