Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Foto: Arcus

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Skagerrak Nordic Dry Gin smyglanserades i april tidigare i år och lovordades av gin-konnässörer världen över. Nu har produkten positionerat sig ytterligare som en unik uppstickare och en gin i världsklass. Med motiveringen ”En utmärkt gin med exceptionell balans och sällsynta, komplexa smaker – ett exempel som sticker ut mot sina konkurrenter.”

Skagerraks internationella erkännande kom tidigare i somras under Global Spirits Business Gin Masters i juni där produkten utmärkte sig bland 219 konkurrerande ginvarumärken genom att vinna guld i kategorierna Best Premium Gin och Best Contemporary Gin.

– Att vi har fått dessa priser och erkännandet internationellt visar att vi har lyckats att framställa en unik nordisk Premium Gin som håller en hög kvalitet och med en design som verkligen står ut, säger Martina Talmet, Brand Manager Arcus Sweden.

Skagerrak Nordic Dry Gin, är en premiumgin med tydliga nordiska influenser som utvecklats i samarbete med nordens ledande bartenders från flertalet toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet och kunskap kring ginhantverk, ingredienser och komponenter. En unik gin gjord på lokala växter och örter från Skagerrak.

Drinkrecept:

Nordic Fall

Skagerrak Collins

Peach Spritz

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.