annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Fior Amore

En kärleksförklaring

Prosecco är med sina charmigt fruktiga och smakrika karaktärer det mest populära mousserande vinet i världen. Nu lanseras Fior Amore Prosecco Organic, på svenska ”kärleken till blomman”, en ekologisk prosecco med sprudlande innehåll och en drömlik utsida som en kärleksförklaring till blomman, drycken och dess ursprung.

Fior Amore är en ekologisk nyhet på proseccohimlen. Det är ett bubblande vitt vin gjort på den inhemska gröna druvsorten glera från vingårdar belägna på böljande kullar från vinregionen Veneto beläget i norra Italien. På senare år har prosecco seglat upp i popularitet och blivit världens mest druckna mousserande vin. Varje år produceras mer än 500 miljoner liter av dessa bubblor. Vinet får sin kolsyra genom en andra jäsning i trycktank vilket är en metod som kallas tankmetoden eller charmatmetoden. 

Både doft och smak i Fior Amore har tydliga frukttoner med distinkta inslag av gröna päron och Granny Smith-äpplen. Persika och honungsmelon är också högst närvarande i både näsa och mun tillsammans med uppfriskande inslag av citruszest. I eftersmaken kommer inslag av vita blommor fram vilket bidrar till helhetsupplevelsen. Syran är frisk och balanseras väl med fruktkaraktären i vinet. Att drycken är ekologisk innebär att druvorna är odlade i vingårdarna utan bekämpningsmedel.

Fior Amore, som på svenska betyder kärleken till blomman, har en vacker och inbjudande utsida med snirklade detaljer i relief och etiketten är prydd med olikfärgade blommor. Flaskan andas fest och är således en given accessoar på det dukade bordet. Servera den som fördrink tillsammans med den italienska charkbrickan eller genom hela middagen förslagsvis till fisk och skaldjursrätter. Det här är den perfekta flaskan att ge bort till någon man tycker extra mycket om då både insida och utsida förmedlar kärlek. Man får både bubblor och blommor i en och samma present.  Den är dessutom perfekt att använda som inredningsdetalj efter att den tömts vilket känns helt rätt då återvinning är väldigt hett., säger Monia Jensen, New Business Manager på Anora.  

Fior Amore Prosecco Organic är en nyhet och finns från och med nu i Systembolagets beställningssortiment. 

Fior Amore Prosecco Organic 

Ursprung; Veneto, Italien

Artikenlr: 59404

Alkoholhalt: 11%

Pris: 109 kr

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.