annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Château Minuty i

färgsprakande samarbete.

Minuty lanserar varje år en Limited Edition-flaska designad av en kvinnlig konstnär. Bakom årets flaskdesign står den aktuella och hyllade svenska konstnären Hanna KL vars verk sprider glädje i hem världen över. Med sitt unika och lekfulla uttryck har Hanna KL förevigat sinnesupplevelsen av Provence i ett färgsprakande mönster som pryder Minuty Rosé Limited Edition 2022. Vårens flaska lanseras den 27 mars.

På Franska Rivieran i vinregionen Côtes de Provence finner vi Château Minuty, vingården där bröderna François och Jean- Etienne Matton förvaltar historien om det klassiskt ljusrosa rosévinet. Provence besitter en iögonfallande natur och en pulserande atmosfär likt en tillflyktsort för våra sinnen, något som årets flaska bjuder in oss till att få uppleva. Detta år tolkar Hanna KL Provence genom en resa till vinregionens sensoriska värld. Tillsammans med smakarna av rosévinet Minuty fann Hanna KL inspiration genom ljudet av havets vågor, promenader bland böljande fält av lavendel och till brisar av oceaniska dofter – en konstnärsresa som förevigats i lekfulla och färgstarka illustrationer.

-Det bästa jag vet med att besöka nya platser är den fräscha inspirationen jag får från att uppleva en ny kultur. Jag bearbetar det jag ser på mitt eget sätt och gör om det till färgglada illustrationer. Att besöka södra Frankrike för första gången och låta alla mina sinnen utforska Provence resulterade i en abstrakt design som är både rolig och sofistikerad, precis som Saint- Tropez! säger Hanna KL.

Berättelsen om Minuty har sin början år 1936 då brödernas farfar, Gabriel Fernet, köpte Minutys allra första vingårdar. Minuty ses som en av rosévinets starkaste pionjärer, erkända för sin höga kvalitet, deras unika flaskdesigner och hållbara odlingar i Côtes de Provence.

-Genom Minuty Limited Edition vill vi varje år hylla ett land som är viktigt för oss. I fem år har vi arbetat med konstnärer från andra länder och därför är det en ära för oss att få lyfta fram Sverige, ett land som ligger oss varmt om hjärtat och som vi har arbetat med under så lång tid. Sverige har alltid varit en viktig marknad för vår utveckling och vi är glada över att hedra dem genom att samarbeta med en svensk konstnär för årets Minuty Limited Edition, säger Anne-Victoire Matton, dotter till Jean-Etienne Matton.

Minuty Rosé Limited Edition 2022

Vinets karaktär: Friskt, krispigt och elegant med intensiva toner av röda vinbär, smultron, citrus,

persika och färska örter.

Art: 72115

Pris: 179 kr

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.