Cointreau har tagit fram två nya recept på efterrätterna Crème brûlée och Pavlova i drinkform för hemmabartendern som vill imponera på sina gäster.
Crème brûlée och Pavlova har under flera decennier varit svenskarnas favoritdesserter på nyårsmiddagen. Inför nyår har Cointreau därför tagit fram recept på desserterna i drinkform för att inspirera hemmabartendern till att våga testa gamla klassiker på ett nytt sätt. Testa att servera desserten i form av en drink, det är både festligt och annorlunda och vi kan garantera att du kommer att imponera på dina gäster.
Margarita á la Crème Brûlée

Portioner 1 drink
Ingredienser
- 2 cl Cointreau
- 1 cl Licor 43
- 3 cl tequila
- 2 cl limejuice
- 1 skopa is
- Socker
Instruktioner
- Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens.
- Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
- Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.
Pavlova-Margarita med Kiwi

Portioner 1 drink
Ingredienser
- 2 cl Cointreau
- 4 cl tequila
- 1,5 cl limejuice
- 0,5 st kiwi
- 0,5 cl sockerlag
Skum
- äggvita
- socker
- vatten
Instruktioner
- Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is.
- Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten.
- Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.
- Garnera med några skivor tunt skuren kiwi.