Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget
En söt och smaklig inspiration för alla konditorier i Sverige från Svenska Konditorlandslaget. Foto: Sveriges bagare & konditorer

Årets tårta 2021 från Svenska Konditorlandslaget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det nya Svenska Konditorlandslaget som ska tävla i European Pastry Cup 2022 har utvecklat en tårta med inspiration från klassiska svenska smaker som huvudråvaror – och här är receptet.

Svenska Konditorlandslaget kommer varje år att ta fram en tårta för att utveckla och variera erbjudandet till kunderna. Tårtan ska kunna bakas av alla konditorier i Sverige och receptet och tips finns att hämta hos branchorganisationen Sveriges bagare & konditorer – SBK, som har 400 konditorier och bagerier som medlemmar. Kanske skapas en ny favorit för oss alla som älskar den svenska fika-kulturen och klassiska konditorier.

Här hittar du receptet.

Årets smaker är Hallon-Honung-Havre. Sötma, syra och crunch i prefekt samspel. Konditorlandslaget:

– När vi fick det roliga uppdraget om att ta fram Årets Tårta kom vi snabbt fram till att vi ville göra något för att lyfta säsongens råvaror. Något som känns klassiskt och där viktiga smakingredienser är i harmoni. Tanken med smakerna hallon/honung/havre är att alla landets bagerier och konditorier enkelt ska kunna välja dessa råvaror från sina leverantörer och lokala producenter. Honungens naturliga sötma tillsammans med uppfriskande hallon och rostad havre är inte bara ett fantastiskt samspel i smaker utan även en sympatisk symbios där våra bin pollinerar frukter och bär. Tänk havrevippan som vajar på fälten i den lätta sommarvinden. Det inspirerar till smaker som hör sommaren till.

Tårtan är uppbyggd på en saftig rostad havrebotten, en fräsch hallonkompott, en honungskola och en mousse med rostad havre. Tårtan är sedan omsluten av en gyllene honungsglaze. Toppad med en chokladdekor och färska bär och örter.

relaterat

Nu släpps sommarens drink
Cocktails

Nu släpps sommarens drink

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.