annons

Årets semla är en Semlos
Foto: Fazer

Årets semla är en Semlos

Fazer lanserar sin version av årets semla i samarbete med kocken Louise Johansson. Semlos är en vegansk blandning av langos och traditionella semmelsmaker.

Fazer lanserar sin version av årets semla i samarbete med kocken Louise Johansson. Semlos är en vegansk blandning av langos och traditionella semmelsmaker.

I lagom tid inför kampen om årets mest innovativa och kreativa semla släpper Fazer Aito sin version: en ”semlos”. Det är en korsning mellan en traditionell semla och en langos. Receptet står kocken Louise Johansson för.

Louise Johansson slog igenom som den första vinnaren av Sveriges Mästerkock. 2019 var hon den enda kvinnliga finalisten i Sveriges mest prestigefyllda tävling för professionella kockar, Året Kock. Idag driver hon Taste By Louise där hon bjuder på cook alongs, receptkreation, styling, catering och matig inspiration.

– Jag kom på detta när jag stod på Lindholmen Street food-marknad i Göteborg där jag serverade en lite mer klassisk variant av langos. Jag tänkte, lite kardemumma kanske, något fluffigt, varför inte växtbaserat? Och vips så hade jag det: semlos! Tillsammans med Fazer Aito har jag även lyckats göra en helt vegansk variant på semla, berättar Louise Johansson.

Fazer Aitos bidrag till Året semla är gjord på en klassisk langos med en nypa kardemumma och den vispbara havreprodukten Fazer Aito Oat for Whipping, som lämpar sig utmärkt i alla recept där man önskar att ersätta till exempel grädde med ett krämigt fluff från växtriket.

Receptet hittar du här.

– Vi har samarbetat mycket med Louise när det kommer till både receptkreation och inspiration med våra växtbaserade mat- och bakprodukter, och detta kändes som ett klockrent recept för våra vispbara havreprodukter. Att dessutom få bidra med en rolig och god variant på semla i matchen om årets hybridsemla känns extra kul, säger Susanna Kallio, varumärkes- och kategorichef på Fazer Lifestyle Foods.

– Vi är också glada över att Fazer Aito Oat for Whipping har fått nytt recept. Konsumenterna har efterlyst Fazer Aito Oat for Whipping utan palmolja. Vår produktutveckling har nu tagit fram ett recept där en blandning av kokos- och rypsolja används för att göra vispen tillräckligt vispbar och åstadkomma ett skum som håller, fortsätter Susanna Kallio.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.