Zeta serverar en skonare och gronare vardag med nytt alternativ till ris gjort av baljvaxter

Zeta serverar en skönare och grönare vardag med nytt alternativ till ris gjort av baljväxter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Nu lanserar Zeta en innovation i rishyllan som gör det enkelt att njuta av medelhavets hälsosamma kost i vardagen. Nyheten kommer i tre blandningar bestående av kikärtor, röda linser och gröna ärtor och innehåller hela 22% protein och 8% fibrer.

Riset av baljväxter är framtagit av ett italienskt familjeföretag som har sin produktion utanför Venedig. Riset har redan belönats med priset ”årets innovation” på matmässan Sial i Paris och nu kommer alltså nyheten till Sverige med hjälp av Zeta.

– Till vardags är det många som äter kött mer sällan, men kroppen behöver protein bland annat för att bibehålla muskelmassan. Zetas ris av baljväxter innehåller naturligt eget protein, har fin konsistens och smakar gott både varmt och kallt. Dessutom blir riset med sina röda, gröna och vita toner en färgklick på tallriken, säger Måns Falk, ansvarig för Accademia Di Luca, Zetas egen matakademi.

Enligt den senaste stora matvaneundersökningen i Sverige äter 7 av 10 svenskar alldeles för lite fibrer. Zetas ris av baljväxter innehåller hela 8 gånger så mycket fibrer som vanligt vitt ris.

– Vår nya innovation gör det gott och enkelt att få i sig mer grönt i form av baljväxter utan att tänka på det, säger Måns Falk.

Inför tillagning sköljs riset noggrant i kallt vatten för att släppa extra stärkelse. Sedan kokas det i lättsaltat vatten och serveras efter nio minuter som ett tillbehör eller som bas i en matig sallad.

 

Missa inte det godaste receptet med Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.