Vinhuset Mionetto släpper alkoholfritt mousserande vin
Foto: Henkell Freixenet Sweden

Vinhus släpper alkoholfritt mousserande vin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det tidlösa vinhuset Mionetto har lyssnat på sina konsumenter och släpper nu Mionetto 0,0 som är ett alkoholfritt mousserande vin.

Nu står det klart att Mionetto släpper ett alkoholfritt mousserande vin. Ett riktigt gott och prisvärt alternativ för den som av olika anledningar inte dricker alkohol. Den bubblande drycken är gjort på 100 % Glera-druvor från Veneto-regionen och resultatet Mionetto 0,0% är ett friskt och fruktigt alkoholfritt vin med en lätt sötma. Glera är samma druva som används för att producera Prosecco vilket ger konsumenterna en premiumupplevelse. Den är perfekt för alla tillfällen, den har en delikat doft av mogen frukt med inslag av citrus och grönt äpple.

Nytt är också att influencern Melina Criborn blir ambassadör för Mionetto 0,0. Tillsammans med restaurang Ricordi i centrala Stockholm har hon även tagit fram sin egen variant på drinken Bellini, nämligen en alkoholfri Mellini.

– Jag som småbarnsförälder tycker att det finns alldeles för tråkiga alternativ till oss som inte dricker alkohol så ofta, eller över huvud taget. Jag vill också kunna skåla i ett gott mousserande tillsammans med mina vänner, istället för att dricka läsk eller vatten vid festligare tillfällen, säger Melina Criborn.

Recept: Mellini
Recept: Spicy Sofia

Ludmila Monzon, produktchef för Mionetto är väldigt stolt över deras nya lansering och tycker det känns otroligt roligt att kunna möta konsumenternas höga efterfrågan på riktigt bra alkoholfritt mousserande vin.

– Vi är väldigt nöjda över resultatet och tycker att Mionetto 0,0 möter både våra och våra konsumenters höga förväntningar. Vi har utvecklat ett högkvalitativt alkoholfritt mousserande vin med låg sockerhalt gjord av 100% Glera-druvor från Veneto-regionen och resultatet är helt fantastiskt, säger Ludmila Monzon.

Mionetto 0,0 Alcohol Free är vegansk och passar utmärkt som aperitif och kombineras enkelt ihop med italiensk mat som pizza, pasta och risotto. Det nya vinet går att hitta på ICA redan nu och på Systembolaget från den 1 december.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.