15954033007332315310831778264452-01

Vin firar jubileum i Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Tysk Riesling firar 20 år på den svenska marknaden och byter årgång till 2019.

Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över fem generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich.

Rent generellt så var årgång 2019 en utmanande årgång för vinproducenterna i Mosel och Rheinhessen. Det ombytliga vädret gjorde att arbetet ute och genom ett kvalitativt arbete i vingårdarna så lyckade Schmitt Söhne göra årgång 2019 framgångsrik.

Årgång 2019 är ungdomlig och druvtypisk rakt på sak. Saftig persika, päron och örter går i bräschen medan det hintas citrus och honung i bakgrunden. Tack vare friskheten i syran och renheten i frukten så blir sötman integrerad i vinet. Detta vin passar som aperitif en varm sommardag, till fiskrätter, kryddstarkare asiatisk mat eller varför inte till en bit blåmögelost.

År 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Hundra år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och Juliane Schmitt som är 5:e generationen driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

Relax Riesling finner du i de flesta Systembolagsbutikerna.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons  • Firedropsannons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.