annons

Orkla och Friluftsfrämjandet vill få fler svenskar ut i naturen
Foto: Orkla

Vill få fler svenskar ut i naturen

Orkla och Friluftsfrämjandet har ingått ett strategiskt sponsringssamarbete för att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.

Orkla och Friluftsfrämjandet har ingått ett strategiskt sponsringssamarbete för att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.

Samarbetet med Friluftsfrämjandet ska bidra till att Orkla når sina långsiktiga mål, engagera medarbetare och skapa stolthet för Orkla som arbetsgivare. Friluftsfrämjandets uppdrag är att genom friluftsliv bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, ett uppdrag som Orkla tycker är viktigt och stöttar.

– Inom Orkla har vi ett starkt fokus på hållbarhet, klimat och hälsa. Under pandemin har intresset för att vistas i naturen växt stort och vi vill bibehålla det. Att inleda ett samarbete med Friluftsfrämjandet nu känns därför helt rätt. Det är en organisation som är lokalt förankrad i Sverige med många olika aktiviteter som passar både unga och gamla, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör Orkla Sverige.

Friluftsfrämjandet har under sju år i rad placerats sig högst bland Sveriges intresseorganisationer i Kantar Sifo’s anseendeundersökning. Med sin webbplats, nyhetsbrev, medlemstidning och egna sociala kanaler når Friluftsfrämjandet sina fans och följare. Men det är genom ledares och förtroendevaldas mer än 11 miljoner aktivitetstimmar årligen, som organisationen gör verklig skillnad.

Samarbetet är på tre år och tar avstamp i möjligheter kopplat till varumärkesassociation, internt engagemang och gemensamma aktiviteter i butik, apotek och online.

– Genom samarbetet med Orkla får Friluftsfrämjandet medel för att tackla samhällsutmaningar som stillasittande, psykisk ohälsa och miljöförstöring, i enlighet med organisationens strategiska plan 2030. Orklas värderingar ligger även i linje med våra egna vilket var en viktig faktor för oss när vi valde partner, säger Helena Graffman, insamlingsansvarig Friluftsfrämjandet.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.