Tävlingsgruppen.Årets.Kock.Mattrender.2019

Vilka är med i tävlingsgruppen?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



Foto Fotograf: Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki: foto Året Kock. Emma Bengtsson: foto Paul Prisman. Paul Svensson: foto Johan Stålberg

Tävlingsgruppens uppdrag är att utforma tävlingsupplägget för Årets Kock 2019 och består i år av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, Emma Bengtsson från tvåstjärniga Aquavit Restaurant i New York samt Paul Svensson från ReTaste och restaurangen på Fotografiska, Stockholm.

Uppdraget består i att driva utformningen av tävlingsupplägget för Årets Kock – SM i professionell matlagning; från anmälan till final inklusive vilka uppgifter de tävlande ska utföra, tid de har på sig och hur poängen ska sättas.

– Det är en otroligt kunnig och engagerad kvartett och jag är väldigt glad över att ha med mig Tom, Tommy, Emma och Paul i årets tävlingsgrupp. Som ett led i vårt arbete att tillgängliggöra tävlingen ytterligare för alla professionella kockar som vill tävla har vi i år, till skillnad från 2018, inte enbart tidigare vinnare i tävlingsgruppen utan har också bjudit in kockar med andra perspektiv och erfarenheter att delta, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

Inför 35-årsjubileet förra året gjordes ett rejält omtag i tävlingsupplägget. T.ex var anmälningsbidraget mindre styrt, råvarusäsongen för finalisterna ny samt att både kval och final gick över två dagar och omfattade tränade och otränade matlagningsmoment, hantverkskunskap, råvarukännedom och teori.

– I år handlar det om att finslipa och utvärdera. Hur kan vi göra förra årets tävlingsupplägg ännu bättre, ännu vassare och ännu mer spännande för både tävlande och publik? Det är vårt fokus när vi tittar på årets tävling, och att få in en eller annan överraskning, säger Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego och tävlingsledare Årets Kock 2019.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.