20190207-Melker

Vigårda öppnar i Västerås

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons








Nu fortsätter Vigårda sin expansion och öppnar en restaurang med stor bar mitt i Västerås. Den 16 februari är de första gästerna välkomna till Vasagatan 12.

En ny mötesplats för alla västeråsare, det är en av tankarna bakom restaurang Vigårda som nu öppnar i Centra. Den andra är att servera bra och god mat utifrån äkta råvaror från svenska bondgårdar, åkrar och grönsaksland.

– Vi kommer att ha 100 matplatser i restaurangen och en stor oval bar med bra häng där det får plats cirka 80 gäster. Till skillnad från våra andra restauranger kommer vi inte bara att satsa på hamburgare. Det kommer även att finnas andra kötträtter och fisk på menyn, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.

Vigårda i Västerås kommer att ha öppet sju dagar i veckan och ha lokala liveband varje lördag samt en DJ på helgerna.

– Vi är kockar som har startat den här restaurangen och för oss är det viktigt att maten lagas med respekt, glädje och att det finns kunskap för råvaran. När vi skapade Vigårda utgick vi från en restaurang som vi själva ville besöka för en snabb och vällagad måltid, säger Melker Andersson.

Den första Vigårda-restaurangen öppnade 2012 i gallerian MOOD Stockholm och blev snabbt en succé. Det gjorde att Grupp F12 valde att etablera en andra restaurang 2013 i mathallen K25 på Kungsgatan, och därefter har Vigårda öppnat i Mall of Scandinavia i Stockholm, Kista Galleria och Göteborg. Efter Västerås finns det planer på att starta fler restauranger i andra mellanstora städer i Sverige.



 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons










  • Firedrops




annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.