Quorn_veganska_F_sh_Tacos-min

Vegansk fisk, succé?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I slutet av mars kommer nya veganska panerade filéer från ett känt varumärke inom vegansk mat.

– Det är vårt tredje veganska alternativ till fisk – vegansk sjömat gör succé. Vi började med en version av den klassiska fiskpinnen och nu kommer vår andra filé, säger Gill Riley, International Marketing and Innovation Director på Quorn Foods.

Filéerna är helt veganska och har en brödig panering som är smaksatt med citron och peppar och utgör ett krispigt täcke för filén. Sedan tidigare erbjuder varumärket en vegansk variant av fiskpinnar, en produkt som väckte stor uppmärksamhet när den kom. Dessutom finns en klassisk brittisk fish & chips-filé, den har ett sprött och krispigt täcke av frityrsmet.

Varför ska man då äta vegansk fisk?

Marknaden har förändrats kraftigt de senaste decennierna. WWF konstaterar i sin rapport ”Stockholms framtida havsområden” att det kommersiella fisket och fritidsfisket i Östersjön har fått kraftigt minskade bestånd.

– Frågor som utfiskning och påverkan av ekosystem har en konkret och känslomässig relevans för många då det handlar om vår närmiljö. Då känns ett veganskt alternativ tryggt för många, säger Gill Riley. Att vi fått till väldigt bra veganska alternativ till fisk är också en förklaring till succén. Det gav stort genomslag när vår första produkt var ett bra alternativ till fiskpinnar som alla har en relation till och många har älskat sen de var små, säger Gill Riley.

 

Vi på redaktionen tycker iallafall att det ser väldigt gott ut!

Här nedan kommer ett recept.

Recept på veganska fisk-tacos 

2 portioner
1 paket Vegan Panerade Filéer - Citron & Peppar (200 g)
1 gurka
3 tomater
1 morot
1 huvudsallad Guacamole: 2 avokados 1 grön chili 2 vitlöksklyftor 1 lime Salt Peppar
Tillbehör: Tortillabröd, Koriander, Vegansk fraîche.

1Tillaga filéerna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär tomaterna och gurkan. Hyvla moroten. Ta loss salladsbladen från stjälken.
3. Guacamole: kärna ur och grovhacka avokado, chili och vitlök. Mixa med pressad lime, salt och peppar.
4. Grilla tortillabröden snabbt på varje sida.
5. Servera filéerna med tortillabröd, grönsaker, guacamole och vegansk fraîche. Toppa med koriander.

relaterat

Thomas Henry utsedd till bästa Tonic Water 2021
Utmärkelser

Utsedd till bästa Tonic Water 2021

Den stora gintrenden har medfört att marknaden översköljts av nya tonics och mixers de senaste åren. Som en reaktion på det anordnade det internationella spritmagasinet The Spirits Business nyligen sin allra första blindprovning av tonics och mixers.

Fika och relationer med Hanna Persson
fika

Fika och relationer med Hanna Persson

För Hanna Persson är fika laddat med trygghet och värme. Hon tar med oss på fikats resa genom hennes liv, från barndomen i Sundsvall, till tonårens raggningsfika och att återigen inta en viktig roll i den nyblivna mammans relationer.

Våriga nyheter på Systembolaget
Alkohol

Våriga nyheter på Systembolaget

Lagom till våren presenterar importören Diageo flertalet produktnyheter som landar på Systembolaget, och inkluderar produkter från varumärkena Tanqueray, Captain Morgan och Zacapa.

Nyhet från 19 Crimes kombinerar det bästa av två världar – vin med inslag av kallbryggt kaffe
Vin

Nyhet kombinerar vin och kallbryggt kaffe

Vinvarumärket 19 Crimes med innovation som drivkraft och en banbrytande historia, fortsätter att tänja gränserna med nyheten The Deported – ett rött vin med inslag av kallbryggt kaffe.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.