annons

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – en begränsad upplaga inspirerad av den nordiska midsommaren

Växtbaserat är den senaste sprittrenden

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka som släpps i en begränsad upplaga inspirerad av den nordiska midsommaren.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en elegant vodka som släpps i en begränsad upplaga inspirerad av den nordiska midsommaren.

Med karaktär av citrus, blommiga toner och örtighet är den en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva har nu förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik, vilket resulterat i Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

Vodkan har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin. Vodkan har en doft av citrus med tydliga inslag av väldoftande blommor och uppfriskande örter vilket skapar komplexa och balanserade aromer. Det första smakintrycket domineras av färska citrusfrukter följt av en örtighet som påminner om svart te. Nyanser av söta blomtoner skapar en lång och harmonisk eftersmak.

– Den smakrika och somriga vodkan har en given plats på sommarens alla tillställningar. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.