Pomme Doublée

Världspremiär för mousserande äppelvin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 8 juli lanserades en bubblande nyhet från den franska calvadosproducenten.

Svenskarna är stordrickare av mousserande viner och det senaste decenniet har Systembolagets försäljning av champagne, prosecco, cava, crémant med flera mångdubblats. Tidigare plockade vi bara fram den här typen av vin när det var något speciellt som skulle firas. Men den tiden är förbi. I dag fyller vi glaset med bubblor både till vardag och fest.

I juli lanserades det innovativa franska mousserande äppelvinet Pomme Doublée som första land i världen i Sverige. Den är en spännande nykomling i sammanhanget. Vinet är friskt och fylligt med en behaglig äppelsmak och framställt av färska äpplen från Normandie. Bakom Pomme Doublée står Père Magloire – ett av världens främsta varumärken för calvados.

Pomme Doublée är en helt naturlig produkt, gjord på 100 procent färskpressade äpplen. Den innehåller varken tillsatta smakämnen eller extra socker. Äpplena är ett urval av de bästa och mest smakrika sorterna som växer i fruktträdgårdarna i Normandie i norra Frankrike.

– Pomme Doublée är perfekt att ta med som ett lite annorlunda alternativ till vin när man går bort. Flaskan är både festlig och snygg, och den bjuder dessutom på ett innehåll med en härligt intensiv, behaglig och frisk äppelsmak. Väl kyld passar Pomme Doublée utmärkt som en aperitif. Den är också jättegod att blanda i cocktails, säger Christian Ingerhed, Senior Brand Manager på Altia.

Pomme Doublée finns från den 8 juli 2020 i Systembolagets beställningssortiment.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.