annons

Var med och rösta fram årets sommardrink
Foto: Schweppes

Var med och rösta fram årets sommardrink

Är du en av de fem finalisterna? Om inte, kan du i alla fall rösta på din favorit senast den 30 juni.

Är du en av de fem finalisterna? Om inte, kan du i alla fall rösta på din favorit senast den 30 juni.

Till Schweppes tävling Sommardrink 2020 har hemmamixare från Sveriges alla hörn skickat in recept på sina bästa sommardrinkar. Allt ifrån en jordgubbsdoftande eftermiddag i bersån till den förargliga sommarsnön på gräsmattan har skildrats i de inkomna bidragen som bjudit på stor lekfullhet i smakkombinationerna.

Expertjuryn bestående av youtubern och dryckesinspiratören David Kringlund, Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht, och Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes i Sverige, har bedömt bidragen och enats om fem finalrecept. Nu lämnas taktpinnen över till svenska folket att rösta fram vilken av dessa fem inspirerande drinkar som är årets sommardrink.

Här är de fem finalisterna i Schweppes tävling Sommardrink 2020!

”When Rhu met Barbi”, Fredrik Johansson, Eksjö
Rabarberns syrlighet dansar på tungan och det friska citronskummet lägger sig som ett svalkande täcke om läpparna. Kanske var det så det kändes den gången när Rhu mötte Barbi?

”Currant(ly) (g)in isolation”, Henrik Söderström, Sollentuna
Den halloninfuserade Aperolen ihop med vinbärssockerlag och gin, ger en härlig friskhet – lite som när det varma regnet upphört och man tar sig ett vått vinbär från den närmsta busken.

”Ginjito”, Linda Thomasson, Sölvesborg
Uppfriskande är bara förnamnet till Ginjito, sommarens alkoholfria variant av klassikerna Gin & Tonic och Mojito. Läskande mojitoslush som översköljs av enbärstonicens lätta beska, ger en svalkande drink att njuta av i solens gass.

”Melonsmash”, Patrik Sawing, Lysekil
Basilikans söta kryddighet, melonens rosa härlighet, skogig gin och vinbärstonic, gör melonsmash till en smash-hit. Kanske dags att investera i en dramaten i sommar? Meloner är rätt tungt att bära…

”Berry Sweet”, Malin Håkansson, Karlshamn
Ett mjukt skum med blåbärsstoft kapslar med varsamhet in de ljuva smakerna av bärig vinbärstonic och sockerlag gjord på nyplockade hallon. Berry Sweet förvandlar med enkelhet den traditionsenliga hallonsaften till en lyxig alkoholfri cocktail.

Se finalisternas drinkrecept och var med och avgör vem som kammar hem titeln Sommardrink 2020 på drinkgeneratorn.se/sommardrink.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.