Orkla utökar sitt växtbaserade sortiment med vegansk glass
Foto: Orkla

Utökar sitt växtbaserade sortiment med vegansk glass

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den växtbaserade trenden inom mat fortsätter växa. Smaken är en viktig parameter och konsumenter efterlyser nu också en större vegansk variation.

I linje med det lanserar Orkla i Sverige Naturli’ glass, en 100 procent växtbaserad glass.

– För att fler ska välja växtbaserad kost måste det bli enklare att göra det valet. Därför tycker vi det är extra roligt att vi nu också kan erbjuda en växtbaserad glass, gjord på havre som bas, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Smaken har varit i fokus vid utvecklingen av Naturli’ glass, som nu kommer till den svenska marknaden i tre spännande smaker; lakrits med Panda-lakritsbitar, salt karamell med rostad mandel, och hallon med chokladflingor. Glasserna finns ute i butik nu på City Gross, Matrebellerna och Lidl.

– Det vi äter står för ungefär en tredjedel av de konsumtionsbaserade klimatutsläppen i Sverige och det effektivaste sättet att minska de utsläppen är att äta mer växtbaserat, säger Sara Paulsson, kommunikationschef på Orkla Sverige.

Naturli’ har funnits på den danska marknaden sedan 1988 och är ett etablerat varumärke i Danmark. Varumärket står för 100 % växtbaserat samt 100 % smak och kvalitet.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.