annons

Måns Zelmerlöw utökar sin vinportfölj med rött vin
Foto: Hermansson & Co

Utökar sin vinportfölj med rött vin

Nu är den folkkäre artisten Måns Zelmerlöw aktuell med en ny vinlansering. Ett rött vin som dessutom kommer i en flaska gjord till största delen av återvunnet glas.

Nu är den folkkäre artisten Måns Zelmerlöw aktuell med en ny vinlansering. Ett rött vin som dessutom kommer i en flaska gjord till största delen av återvunnet glas.

Den 16 augusti introducerades Måns Zelmerlöws andra vin på den svenska marknaden, MZ Raval by Måns Zelmerlöw, i Systembolagets beställningssortiment.

MZ Raval kommer i glasflaskor där varje flaska har ett helt eget unikt utseende. Detta eftersom flaskorna är gjorda av återvunnet glas, vilket ger små färgvariationer i glaset samt luftbubblor som ger en vågig textur. Defekter eller skönhetsvariationer som annars kan innebära att flaskan kasseras vid produktion, tas här om hand vilket minskar produktionsspill upp till 25 %. Då flaskan innehåller 65-75 % återvunnet glas från externa och interna källor bidrar den till minskad klimatpåverkan jämfört med vanligt glas.

MZ Raval by Måns Zelmerlöw är ett rött vin gjort på druvorna syrah och garnacha, och är precis som Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw både ekologisk och veganvänlig. Musten från syrah-druvorna har lagrats på stora franska och amerikanska ekfat i 6 månader, medan den populära druvan garnacha lagrats i betongtankar i 12 månader. Lagringssätten ger vinet en finstämd karaktär, lite animaliska toner och en lätt vaniljsötma.

Vinet har fått namnet MZ Raval by Måns Zelmerlöw efter den historiska stadsdelen El Raval, där Måns bodde i under sina år i Barcelona i Spanien utvecklade Måns sitt redan starka intresse för mat och dryck, och under det senaste året har Måns lagat mat på hemmaplan i Sverige tillsammans med några av Sveriges främsta matprofiler.

Måns har valt att producera även MZ Raval tillsammans med Barcelona Brands S.L som är en välrenommerad vinproducent med stort fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet. Majoriteten av druvorna skördas för hand.

– Mat och dryck är min verkliga melodi utanför musiken! Jag älskar Spanien, och jag älskar att laga mat till min familj och mina vänner. Att få möjligheten att utveckla min palett och kunskap inom vin tillsammans med Hermansson & Co och Barcelona Brands S.L är en dröm som gått i uppfyllelse. MZ Raval är ett vin som inte har tagit några genvägar när det kommer till framställning, smak och hållbarhet. I Terra Alta ligger vinodlingarna på extremt höga höjder och de som skördar druvorna för hand i de branta sluttningarna är verkligen vinvärldens ”heroes”, säger Måns Zelmerlöw.

Druvorna i MZ Raval by Måns Zelmerlöw är skördade i Terra Alta som är den sydligaste DO-vinregionen i Katalonien, norra Spanien. Terra Alta, som betyder högt land, ligger vid gränsen till Tarragona med bergstoppar på 950 meter. På flaskans etikett kan man avläsa ”old vines”, vilket innebär att druvorna kommer från vinstockar som är upp till 60 år gamla, något som ger ytterligare en dimension till vinet, både doft- och smakmässigt.

Den pittoreska regionen har fångats upp i ett antal målningar av den berömda konstnären Pablo Picasso, som tillbringade några somrar här. Området finns också på väntelistan på UNESCOS världsarvslista.

– Det tog inte lång tid innan vår första lansering tillsammans med Måns blev succé. Hola MZ Cava hamnade på hyllorna över hela landet efter enbart några veckor. Det känns helt underbart roligt att fortsätta bygga på Måns vinportfölj, och MZ Raval håller en oerhört hög standard. Spanien som vinland och druvan garnacha har en ljus framtid – det vill jag lova! Detta är ett vin som vi och Måns är mycket nöjda med, säger Malin Lindberg, Senior Brand Manager på Hermansson & Co.

– Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering. Garnacha är min favoritdruva som odlas världen över, men garnacha från just Spanien har oftare en eldigare och mer smakintensiv karaktär. MZ Raval by Måns Zelmerlöw är ett riktigt hantverksvin där vi också har ett hållbarhetstänk. Och så är det ett sådant vin som verkligen passar till allt, men framförallt är det ett suveränt matvin. Det kastar en direkt till en stökig gata i Barcelona, berättar Måns.

MZ Raval by Måns Zelmerlöw finns att hitta här.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.