annons

URbanDELI.

Urban Deli utökar på Stockholms Centralstation med restaurang och bar

Nu öppnar Urban Deli en ny restaurang och bar med ett grönt fokus. Restaurangen öppnar den 10 maj och är ett komplement till den befintliga matbutiken och salladsbaren på Centralstationen.

Målet är att skapa en mötesplats på Centralstationen där gästerna kan njuta av modern street food-inspirerad mat, med fokus på de gröna råvarorna. De tre delarna på stationen heter tillsammans Urban Deli Centralen.

– På plats på Centralstationen har vi redan idag ett sallads- och take-away koncept som är mycket populärt. Nu kommer vi kunna erbjuda resenärerna och de som arbetar i området en trevlig miljö där man kan sitta ner och njuta av en frukost, lunch, after work eller middag, säger Dan Jacobson, vd Urban Deli.

Med hänsyn taget till platsen, serveras en hela-dagen-meny där största delen är vegansk eller lakto-ovo. Det mesta på menyn går också att få med sig som take-away. Då och då kommer gästspel av Urban Deli-klassiker att dyka upp, såsom fiskgrytan och den koreanska råbiffen. Allt kött på menyn är svenskt, även om andelen kött på menyn är mycket begränsad.

Alla älskar street food och vi vill ta det bästa som finns i världen, göra vår twist och få en levande meny som ska vara så klimatsmart som möjligt med avseende på det gröna, säger Jesper Weidlitz, ansvarig för Affärsutveckling och Koncept.

Urban Deli Centralen kommer även att servera tidig frukost bestående av allt från hälsosam avokadomacka på fröknäcke och gröt, till en varm våffla med färska bär och grädde. För den som är på språng finns färdiga frukostpaket att ta med.

Ett AW-koncept under hela maj kommer också skapa härlig stämning på eftermiddagarna och tidig kväll.

För mer information kontakta Sibel Wolff, marknadschef Urban Deli på sibel.w@urbandeli.orgeller Jesper Weidlitz, jesper.w@urbandeli.org.

Öppettider

Restaurangen
Vardagar 06.00-21.00
Helger 07.30-20.00

Matbutiken och salladsbaren
Vardagar 07.00-20.00
Helger 10.00-20.00

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.