URbanDELI.

Urban Deli utökar på Stockholms Centralstation med restaurang och bar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Nu öppnar Urban Deli en ny restaurang och bar med ett grönt fokus. Restaurangen öppnar den 10 maj och är ett komplement till den befintliga matbutiken och salladsbaren på Centralstationen.

Målet är att skapa en mötesplats på Centralstationen där gästerna kan njuta av modern street food-inspirerad mat, med fokus på de gröna råvarorna. De tre delarna på stationen heter tillsammans Urban Deli Centralen.

– På plats på Centralstationen har vi redan idag ett sallads- och take-away koncept som är mycket populärt. Nu kommer vi kunna erbjuda resenärerna och de som arbetar i området en trevlig miljö där man kan sitta ner och njuta av en frukost, lunch, after work eller middag, säger Dan Jacobson, vd Urban Deli.

Med hänsyn taget till platsen, serveras en hela-dagen-meny där största delen är vegansk eller lakto-ovo. Det mesta på menyn går också att få med sig som take-away. Då och då kommer gästspel av Urban Deli-klassiker att dyka upp, såsom fiskgrytan och den koreanska råbiffen. Allt kött på menyn är svenskt, även om andelen kött på menyn är mycket begränsad.

Alla älskar street food och vi vill ta det bästa som finns i världen, göra vår twist och få en levande meny som ska vara så klimatsmart som möjligt med avseende på det gröna, säger Jesper Weidlitz, ansvarig för Affärsutveckling och Koncept.

Urban Deli Centralen kommer även att servera tidig frukost bestående av allt från hälsosam avokadomacka på fröknäcke och gröt, till en varm våffla med färska bär och grädde. För den som är på språng finns färdiga frukostpaket att ta med.

Ett AW-koncept under hela maj kommer också skapa härlig stämning på eftermiddagarna och tidig kväll.

För mer information kontakta Sibel Wolff, marknadschef Urban Deli på sibel.w@urbandeli.orgeller Jesper Weidlitz, jesper.w@urbandeli.org.

Öppettider

Restaurangen
Vardagar 06.00-21.00
Helger 07.30-20.00

Matbutiken och salladsbaren
Vardagar 07.00-20.00
Helger 10.00-20.00

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons











  • Firedrops



annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.