Nu öppnar Urban Deli en ny restaurang och bar med ett grönt fokus. Restaurangen öppnar den 10 maj och är ett komplement till den befintliga matbutiken och salladsbaren på Centralstationen.
Målet är att skapa en mötesplats på Centralstationen där gästerna kan njuta av modern street food-inspirerad mat, med fokus på de gröna råvarorna. De tre delarna på stationen heter tillsammans Urban Deli Centralen.
– På plats på Centralstationen har vi redan idag ett sallads- och take-away koncept som är mycket populärt. Nu kommer vi kunna erbjuda resenärerna och de som arbetar i området en trevlig miljö där man kan sitta ner och njuta av en frukost, lunch, after work eller middag, säger Dan Jacobson, vd Urban Deli.
Med hänsyn taget till platsen, serveras en hela-dagen-meny där största delen är vegansk eller lakto-ovo. Det mesta på menyn går också att få med sig som take-away. Då och då kommer gästspel av Urban Deli-klassiker att dyka upp, såsom fiskgrytan och den koreanska råbiffen. Allt kött på menyn är svenskt, även om andelen kött på menyn är mycket begränsad.
–Alla älskar street food och vi vill ta det bästa som finns i världen, göra vår twist och få en levande meny som ska vara så klimatsmart som möjligt med avseende på det gröna, säger Jesper Weidlitz, ansvarig för Affärsutveckling och Koncept.
Urban Deli Centralen kommer även att servera tidig frukost bestående av allt från hälsosam avokadomacka på fröknäcke och gröt, till en varm våffla med färska bär och grädde. För den som är på språng finns färdiga frukostpaket att ta med.
Ett AW-koncept under hela maj kommer också skapa härlig stämning på eftermiddagarna och tidig kväll.
För mer information kontakta Sibel Wolff, marknadschef Urban Deli på sibel.w@urbandeli.orgeller Jesper Weidlitz, jesper.w@urbandeli.org.
Öppettider
Restaurangen
Vardagar 06.00-21.00
Helger 07.30-20.00
Matbutiken och salladsbaren
Vardagar 07.00-20.00
Helger 10.00-20.00