Spendrups lanserar öl från Frankrikes äldsta hantverksbryggeri, nu får svenska ölälskare chansen att smaka på ett stycke fransk bryggerihistoria. Brasserie Meteor, Frankrikes äldsta oberoende hantverksbryggeri med anor från 1600-talet, lanseras i Sverige med två av sina mest populära ölsorter: Meteor Lager och Meteor Blanche.
Bakom lanseringen står Spendrups, som ser stor potential i det genuina franska ölhantverket.
– Vi på Spendrups är stolta över att introducera Meteor i Sverige – en äkta hyllning till franskt ölhantverk. Bryggeriet förenar lokalproducerade råvaror med en gedigen passion för bryggkonsten och representerar det bästa av fransk ölbryggning. Vi ser fram emot att låta svenska ölälskare upptäcka Meteor Lager och Blanche på brasserier runt om i landet, säger Johanna Pihl, Brand Manager för Meteor i Sverige.
Två öl med rötterna i Alsace
Meteor Lager är en uppfriskande och välbalanserad lager med eleganta toner, bryggd i Alsace på lokala råvaror – däribland humle från regionens egna fält. Ölet har en stilren smakprofil som gör det till ett utmärkt val till både lättare fiskrätter och kraftigare kötträtter.
Meteor Blanche är bryggeriets tolkning av klassisk witbier – en lätt, frisk och ofiltrerad veteöl med subtil syrlighet och kryddiga toner. Bryggd på både vete och korn passar den lika bra till vårens första uteservering som till sommarens grillkvällar. Serveras gärna med en citronskiva.
Finns nu på både fat och flaska
Meteor Lager och Meteor Blanche lanseras i 33 cl-flaskor och på fat på utvalda barer och brasserier runt om i Sverige. Från och med 1 april 2025 finns båda ölen även att beställa via Systembolaget.
Produkterna i korthet:
- Meteor Lager
Produktnummer: 88267
Pris: 17,90 kr - Meteor Blanche
Produktnummer: 88463
Pris: 19,90 kr
Nästan 400 år av ölhistoria
Brasserie Meteor grundades redan 1640 i Hochfelden, Alsace. I dag drivs bryggeriet fortfarande oberoende – och är stolta över att förena flera seklers tradition med innovation och moderna smakpreferenser. Sortimentet innehåller allt från klassiska lager till veteöl och säsongsbrygder.
Med lanseringen i Sverige bjuds nu svenska konsumenter in till en genuin smakresa från hjärtat av Alsace – där kvalitet, hantverk och passion går hand i hand.
Picture attached:
Recept
Tarte flambée au Munster
Tarte flambée är en specialitet från Alsace-regionen i Frankrike. Den bakas snabbt i hög värme tills kanterna är krispiga och gyllene. Den här varianten består av en tunn brödbas toppad med crème fraîche, lök, bacon och Munsterost. Serveras gärna med ett glas Meteor.
Deg (räcker till två bottnar):
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
Topping:
100 g crème fraîche
100 g Munsterost
1 lök, tunt skivad
100 g bacon, tärnad
Hackad gräslök
Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning:
Lägg mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt olivolja och vatten. Mixa till en smidig deg. Linda in i plastfolie och låt vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader (helst med en baksten eller plåt inuti).
Kavla ut degen tunt på mjölat underlag.
Bred crème fraîche över degen, lämna en liten kant runtom.
Fördela lök, bacon och Munsterost jämnt över toppen.
Krydda med salt och peppar
Grädda i ugnen i 5 minuter tills kanterna är gyllene och krispiga.
Toppa med gräslök och servera genast, gärna med ett glas Meteor.