annons

Signature Series Pinot Blanc – unikt samarbete mellan kvalitetsproducenten Gustave Lorentz och Master of Wine, Julie Nyheim
Foto: Altia

Unikt samarbete med kvalitetsproducenten Gustave Lorentz

Nyligen lanserades Gustave Lorentz Signature Series pinot blanc, ett samarbete mellan Altias Master of Wine och vinproducenten Gustave Lorentz med ambitionen att skapa ett ursprungstypiskt och personligt kvalitetsvin.

Nyligen lanserades Gustave Lorentz Signature Series pinot blanc, ett samarbete mellan Altias Master of Wine och vinproducenten Gustave Lorentz med ambitionen att skapa ett ursprungstypiskt och personligt kvalitetsvin.

Signature series är en vinserie där Altia samarbetar med välkända vinproducenter runtom i världen. Gemensamma nämnare är att vinerna ska hålla hög kvalitet samtidigt som de reflekterar ursprunget och producentens filosofi. Vinnamnet på flasketiketten är handskrivet av vinmakaren för att ytterligare förstärka hantverket. Nu har turen kommit till Alsace och kvalitetsproducenten Gustave Lorentz belägen i byn Bergheim, ett område känt för sina kvalitetsviner. Pinot blanc är en mångsidig druva med spännande karaktärer och en av Alsace klassiska druvor. Till det här vinet har druvorna vuxit på områdets kullar och det färdiga vinet är en blandning (cuvée) av noggrant utvalda viner i samverkan mellan Altias Master of Wine Julie Nyheim och Gustave Lorentz erfarna vinmakare. Master of Wine beskrivs som den högsta kvalificeringen och den mest prestigefyllda titeln du kan uppnå i vinvärlden. I dagsläget är det endast ett fåtal personer i världen som får kalla sig det.

– Det är både roligt och en ära att ha fått arbeta med Gustave Lorentz-familjen för att gemensamt skapa vår nya Signature Series Pinot Blanc, säger Julie Nyheim och fortsätter:

– Tack vare pinot blancs unika kombination av smakstruktur, ursprungsidentitet och frisk syra var valet av druva till det här vinet lätt. Målet har varit att skapa ett vin med den genuina Alsacepersonligheten där komplexa aromer och mineralitet möter en charmerande och attraktiv smak. Det har varit viktigt att undvika mänsklig inblandning så långt det varit möjligt för att på så sätt låta vinet tala för sig själv.

Gustave Lorentz Signature Series Pinot Blanc har en uttrycksfull fruktig doft med eleganta inslag av citrusfrukter, melon, gråpäron, persika, solmogna aprikoser och en fläkt av honung. Smaken är generös med uppfriskande syra där karaktärerna från doften återkommer tillsammans med toner av solmogen honungsmelon och en lätt kryddighet. Vinet uppvisar en mineralitet som vittnar om dess ursprung. Det här vinet passar utomordentligt att dricka som det är men även ackompanjerad mat såsom sallader av alla dess slag samt fisk- och skaldjursrätter, gärna med ett syrligt tillbehör.

Gustave Lorentz Signature Series pinot blanc lanserades i Systembolagets beställningssortiment den 23 mars och kan beställas till alla butiker.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.