Teeling Sommelier Edition – unik whiskey lagrad på vinfat från franska Margaux släpps på Systembolaget 18 augusti
Foto: TOMP Beer, Wine & Spirits

Unik whiskey lagrad på vinfat från franska Margaux

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


Ett whiskeysläpp där en sommelier valt ut vinfat från den franska byn Margaux i Bordeauxregionen vilka använts vid lagringen.

Teeling Margaux Wine Cask Sommelier Selection är en exklusiv blend med 2 delar av Teelings bästa grainwhiskey samt 1 del maltwhiskey.

Whiskeyn är initialt lagrad minst 6 år på bourbonfat varpå den slutlagrats i 24 månader på de exklusiva fat som tidigare lagrat ett rött premier cru Margauxvin. Whiskeyn har därmed fått en häftig färg som går åt det röda hållet och en riktigt spännande smak signerat Margauxvinet.

Denna exklusiva Irländare släpptes på Systembolaget den 18 augusti i en utgåva om totalt 1200 flaskor. Naturligtvis är whiskeyn inte kylfiltrerad eller på något annat vis uppfärgad med sockerkulör, precis som all whiskey från Teeling Whisky – The Spirit of Dublin.

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest omtalade destilleri just nu. Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri. Här har man byggt upp ett nytt craft destilleri från grunden med målet att skapa fantastisk whiskey och att återuppliva arvet från tiden då Irländsk whiskey var som bäst. The Teeling Whiskey Company är Irlands ledande, familjeägda och oberoende whiskeyproducent och har fått otroligt fina recensioner för sin whiskey på flertalet internationella whiskytävlingar.

Teeling Margaux Wine Cask Sommelier Selection kan hittas här.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.