Teeling Whiskey i unikt samarbete med Plantation – Stiggin’s Fancy Pineapple Rum Cask
Foto: TOMP Beer Wine & Spirits

Unik whiskey lagrad på romfat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Lagom till jul och med fallande temperaturer lanserar det Dublin-baserade innovativa whiskeydestilleriet en fruktbomb till whiskey lagrad på fat som tidigare innehållit rom.

Pineapple Rum var en delikatess under 1800-talet i Storbritannien och en av den tidens stora författare var Charles Dickens som i ”Pickwickklubben” skrev om en viss pastor Stiggins som gärna avnjöt den delikata tropiska rommen.

Plantation Rum har på ett kreativt sätt sammanfört ananas och rom enligt följande: Victoria-ananas skalas för hand och skalen får ligga och dra i Plantations 3-stjärniga rom som sedan destilleras om i kopparpanna, denna rom blandas sedan med Plantations Original Dark Rum där fruktköttet från ananasen fått legat och mogna. Slutprodukten är Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum.

Det är i fat från denna rom som Teeling har låtit sin Small Batch Whiskey mogna och resultatet är en mycket smakrik och fruktig whiskey med tydliga toner av tropisk frukt och en delikat kryddighet samt nyanser av punsch och solmogen citrus. Här förenas det bästa av två världar nämligen karibisk rom och irländsk whiskey.

Teeling Stiggins’ Fancy Pineapple Rum Cask finns att beställa på Systembolaget från och med den 15 december.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.