Lagom till jul och med fallande temperaturer lanserar det Dublin-baserade innovativa whiskeydestilleriet en fruktbomb till whiskey lagrad på fat som tidigare innehållit rom.
Pineapple Rum var en delikatess under 1800-talet i Storbritannien och en av den tidens stora författare var Charles Dickens som i ”Pickwickklubben” skrev om en viss pastor Stiggins som gärna avnjöt den delikata tropiska rommen.
Plantation Rum har på ett kreativt sätt sammanfört ananas och rom enligt följande: Victoria-ananas skalas för hand och skalen får ligga och dra i Plantations 3-stjärniga rom som sedan destilleras om i kopparpanna, denna rom blandas sedan med Plantations Original Dark Rum där fruktköttet från ananasen fått legat och mogna. Slutprodukten är Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum.
Det är i fat från denna rom som Teeling har låtit sin Small Batch Whiskey mogna och resultatet är en mycket smakrik och fruktig whiskey med tydliga toner av tropisk frukt och en delikat kryddighet samt nyanser av punsch och solmogen citrus. Här förenas det bästa av två världar nämligen karibisk rom och irländsk whiskey.
Teeling Stiggins’ Fancy Pineapple Rum Cask finns att beställa på Systembolaget från och med den 15 december.